3B yazıcılar her geçen gün donanımsal olarak kalitesini artırırken, son tüketici yazılımlarının da bu hıza yetişmesi ciddi önem arz ediyor. Ultimaker; bu konuda, CURA yazılımını sürekli güncelleyerek daha kolay, kaliteli ve kişiselleştirilmiş baskı deneyimleri sunmaya devam ediyor.
İşte, CURA 2.6 Beta ile gelen yenilikler:
- Ultimaker 3’lerde PVA-PLA baskıları için yeni, geliştirilmiş ayarlar geldi: Daha iyi PVA-PLA yapışması sunan yeni ilave destek ayarları eklendi.
- Artık, CURA’yı kullanırken Ultimaker olmayan FDM 3B yazıcılarda da çoklu ekstrüzyon seçeneği ekleyebiliyoruz. CURA artık 2 kafalı ‘’X’’ markası ile kullanılabilir.
- Model çoğaltıldığında daha hızlı ve daha kolay konumlandırma getirildi.
- ‘’SupportMeshes’’ özelliği eklendi. Bu özellik ile destek kafes yapısını yoğunluğunu vb özellikleri aynı İnfillMeshes özelliği gibi farklı bir malzeme koyarak (silindir, küp küre gibi) değiştirebileceğiz. İnfill Mesh özelliğini hatırlamak isteyenler için video:
- ‘’Kademeli Dolgu’’ özelliği eklendi. Bu özellik ile modeller basılırken üst noktalara doğru kademeli bir şekilde kapatma yapılabilecek. Bu özellik seçili ayarlara eklenmiştir.
- ‘’Kalıp Özelliği’’ 3B modelimizi daha sonra farklı bir malzemeden dökmek için 3B modelin kalıbını Cura içinden hazırlayıp basabiliyoruz. Burada modelin daha büyük bir halinden istediğimiz model boşluğunu içerisinde bırakmasıyla uygulanabilmektedir.
- Desteklerin gitmediği küçük çıkıntılar için yeni geliştirilmiş ayarlar eklendi. Artık bu küçük çıkıntılara da uygun destekler gelebilecek.
- ‘’Örgülü kesme’’ özelliği eklendi. Bu güzel özellik sayesinde artık 2 farklı STL hazırlamadan tek bir modeli 2 renk baskı alabileceğiz. Böleceğimiz kısımları 2. Bir modeli kapsayarak yapabiliriz.
- Extruder Butonu eklendi. Modele sağ tıkladıktan sonra veya sol menüden hangi kafa ile yazdırmak istediğimizi seçebiliyoruz.
- PrintSetup kısmındaki Basit ve Gelişmiş ayar kısımlarının görünümü tek bir tuş ile geçiş yapabiliyoruz.
- ‘’Özellik başına zaman tahmini’’ özelliği ile, imleci sağ alt köşede baskı süresinin üzerine getirdiğimizde her bir özelliğin ne kadar zaman aldığını görebileceğiz. Böylece daha hızlı bir baskı için neyi feda etmemiz gerektiğini daha kolay kestirebileceğiz.
- Olsson Blok takılı olan Ultimaker2 ‘nizi Printer Ekle bölümünden ekleyebileceğiz. Eskiden nozzle’ları manuel değiştirmek gerekiyordu.
- Artık Spagetti infill seçeneğimiz var. Bu seçenek ile içini boş yapmak istediğimiz büyük baskılarda zamandan tasarruf edebileceğiz. Spagetti infill, grid-line tarzı infillerin aksine belirli bir düzen yerine düzensiz şekilde hareket edecek. Bu da bir miktar risk demek oluyor.
Biz, yeni Cura hakkında ve tüm 3B yazıcı piyasası hakkında yeni deneyimlerimizi size aktarmaya devam edeceğiz, takip etmeye devam edin. Bir sorunuz, öneriniz veya aktarmak istediğiniz bir deneyiminiz olursa Twitter, Facebook ve Instagram’da bekliyor olacağız.
Leave a Reply