Home Haber 3. Sanayi Devrimi 3BHUB ile Artık Sakarya’da

3. Sanayi Devrimi 3BHUB ile Artık Sakarya’da

3. Sanayi Devrimi 3BHUB ile Artık Sakarya’da
image_pdfimage_print

Şu günlerde hızla artan yerel 3D baskı merkezlerine bir yenisi daha eklendi; 3BHUB

Gelecek bilimciler, sıcacık evimizde uzanırken “Yazdır” butonuna basarak en yakın yerel baskı merkezinden istediğimiz ürünü hazır olarak alabileceğimiz gelecek senaryoları üzerinde tartışıyor. Söylemekten mutluluk duyarız ki ülkemiz de 3D baskı teknolojisini yakından takip ediyor. Şöyle ki, bir grup 3D yazıcı meraklısı hobilerini gerçeğe dönüştürüp 3BHUB isminde bir şirket kurarak kendilerini 3D HUBS yazıcı ağının bir parçası haline getirdi. (Basitçe 3D HUBS kavramını tanımlarsak “18,528 yerel baskı merkezini kişilere bağlayan bir ekosistem” diyerek işin içinden çıkabiliriz.)                       

Geçen yıl Aralık 2014’te Sakarya’da kurulan 3BHub Doğu Marmara’nın tek 3D HUBS temsilcisi olma unvanınI elinde taşıyor. Kurulmasındaki asıl amacın bölge halkına 3D baskı teknolojisini tanıtmak olduğunu belirten 3BHUB, hali hazırda 3D baskı, tarama ve tasarım hizmeti de veriyor.

Bunun yanında 3BHub’ın sadece kâr amacı gözetmediğini aynı zamanda teknolojiyi her yaştan meraklılar ile buluşturmayı amaçladığını ve bu yüzden de makercafe ve hackerspace denen iki kavramı şirkete dâhil ederek hayalleri olan ve bunları hayata geçirmek isteyen kişilere PumpkinLabs Atölye ismi altında hizmet verdiklerini de eklemekte fayda var.

Eğer siz de 3D baskı teknolojisine meraklıysanız, sıcacık bir maker kahvesi içmek istiyorsanız -hatta ve hatta sadece içeride neler olup bittiğine bakmak istiyorsanız bile- 3BHUB’ın Sakarya’daki ofisini ziyaret etmenizi kesinlikle önerebiliriz.

3BHUB’ın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Çağan Kuyucu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.