Home Haber SXSW Başlıyor!

SXSW Başlıyor!

SXSW Başlıyor!
image_pdfimage_print

Austin’den tüm dünyaya açılan geleneksel South by Southwest festivali (SXSW), 10 Mart itibariyle kapılarını müzik ve teknoloji tutkunları için 30. defa aralıyor. Müzik, film, pazarlama ve teknoloji gibi daha birçok alt başlığın da konuşulacağı etkinlik, meraklıları tarafından her yıl olduğu gibi bu sene de yoğun bir ilgiyle karşılanıyor.

 

 

South by Southwest’in ne kadar büyük bir festival olduğu, Austin ekonomisine olan katkısı ile de anlaşılır durumda. Bu dev organizasyon, Austin ekonomisine 2012 yılında tam $190.3M ve 2013 yılında ise $218M’lık bir katkı sağlamış.

Festival, aynı zamanda birbirinden farklı onlarca türde kaliteli müziğe ve sanatçıya ev sahipliği yapacak. Burada, her türden müzik tutkunu için kulağa hoş gelen bir ezgi duymak mümkün gibi görünüyor. Festival boyunca profesyonelden amatöre yaklaşık 2200 sanatçı, barlarda, bisiklet mağazalarında ve restoranlarda performanslarını sergileyecekler.

 

 

SXSW festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden farklı ilgi alanlarına sahip katılımcıları bir araya getirerek onlara networking imkanı  sağlayacak. 3B Baskı’dan Sanal gerçekliğe, mobil uygulama lansmanlarından daha bir çok teknolojik yeniliğe kadar katılımcılar, festivalde teknoloji ve inovasyona doyacaklar.  

 

Türkiye’den The Away Days isimli müzik grubunun da sahne alacağı SXSW yaklaşık 10 gün sürecek.

Geçen sene Türkçe aktarımı bizim de teknoloji sponsoru olduğumuz bantmag ile yapılan dünyaya yön veren trendlerin ilk kez konuşulduğu festivali bu sene Twitter’dan @sxswgunlugu adresinden an ve an takip edebilirsiniz.  

O zaman bir The Away Days şarkısı ile yazımızı bitirelim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.