Home Haber PostNL Tarafından Müşterisine Kargolanan Ultimaker, Yol Boyunca Bir Trompet Üretti

PostNL Tarafından Müşterisine Kargolanan Ultimaker, Yol Boyunca Bir Trompet Üretti

PostNL Tarafından Müşterisine Kargolanan Ultimaker, Yol Boyunca Bir Trompet Üretti
image_pdfimage_print

Hatırlarsanız, bundan birkaç ay önce Amazon tarafından kargo araçlarının içerisine bir 3B yazıcı koyma fikri, çoğu kişi için oldukça parlak bir fikir gibi görünmüştü. Yolculuk esnasında 3B yazıcıların sarsılmalara maruz kalabileceği gerçeği nedeniyle bu uygulama hakkında pek de olumlu düşünceler yoktu. 

Bu yenilikçi proje, Hollanda 3B baskı sektörünün arkasındaki isim Joris Tubergen tarafından öne atıldı. Joris için -eğer ekosistemi yakından takip ediyorsanız- Unlimited Z (Devasa Fil) ve 4 metrelik korkuluk gibi projelerin arkasındaki isim de diyebiliriz.

Bu projeyi en büyük projelerinden biri olarak tanılmayan Joris, öncelikle paketin en iyi şekilde müşteriye ulaştırılması için Hollanda’lı kargolama şirketi PostNL ile anlaşmış. Söylenenlere göre PostNL, teklifi çabucak kabul etmiş.

PostNL bu projeye karşı olan ilgisini, bir kargolama şirketi olarak sınırlarını zorlamak ve gönderilmesi mümkün olmayan bir paketi kargolamaktan başka bir şey olmadığını söylüyor.

Bahsettiğimiz gibi, yazıcının kargolama işlemi süresince tüm sarsıntı ve darbelerden korunması büyük önem taşıyordu. Bu nedenle Joris, yazıcı için özel bir paketleme yaparak baskının sorunsuz bir şekilde üretilmesini sağladı.

 

 

Baskıda herhangi bir hata oluşmaması büyük önem taşıyordu. Çünkü, teslimatın yapılacağı müşteri Hollanda’nın en yetenekli Trompet Sanatçısı Eric Vloeimans idi.

 

 

Proje başarıyla tamamlandı. Ve 2016 yılında e-ticaret hacminin Dünya çapında $2 trilyon’a ulaşacağı göz önüne alındığında, alışverişlerini online olarak yapıp, ürünleri kapılarına kadar kargolanan müşteri kitlesi düşünüldüğünde, 3B yazıcıların lojistik alanında büyük bir role sahip olması neden bir sürpriz olsun ki?

 

 

Yazar: Çağan Kuyucu 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.