Home Haber Özel Tasarım Apple Watch Kordonu

Özel Tasarım Apple Watch Kordonu

Özel Tasarım Apple Watch Kordonu
image_pdfimage_print

Adafruit Industries’te yayınlanan bu projenin, Thingiverse ve Youmagine’de de bulabileceğiniz STL dosyaları ile istediğiniz şekilde/renkte Apple Watch kordonuna sahip olabilirsiniz. Elinizde olması gerekenler 3B yazıcı (Veya biz) NinjaFlex filament ve yaklaşık 3 dolarlık Apple Watch adaptör tutucular

Apple Watch sahibiyseniz zaten sizi mutlu edecek bir tasarım ama eğer aynı zamanda bir de Iphone 7 sahibiyseniz bu kordonlardan biri tam size göre.

Yayınlanan birinci tasarımda; normal, boyut ayarlama delikleri bulunmayan ve üstünde desen olan güzel görünümlü bir kordon varken ikinci tasarımda üzerinde cepler olan bir tasarımla karşılaşıyoruz.

 

Her iki tasarımı da indirip boyutlarını kendinize göre ayarlayabilir (çok kolay) ve istediğiniz renkte basabilirsiniz ama ikinci tasarım hakkında biraz konuşmanın yararı var.

Tasarımcının Batman’dan esinlendiğini söylediği bu kordon sayesinde, sürekli kaybetmek/unutmak durumunda kaldığınız Iphone 7 kulaklık çeviricinizi (eğer Airpod almak istemiyor ve normal kulaklık kullanmak istiyorsanız taşımanız gereken aparat) saatinizle birlikte taşıyabileceksiniz. Ayrıca 1-2 küçük aparat için de cep bulunuyor. Tabi bunları dilediğiniz gibi özelleştirmek/değiştirmek sizin elinizde.

 

 

Baskı ayarları

-Extruder ısısı: 235/240 santigrat derece
-Isıtılmış tepsi: 50/65 santigrat derece
-Isıtılmamış tepsi: Yardımcı araçlar almanız gerekiyor: Mesela (Eğer bu seçenek ile ilgiliyseniz, aşağıdaki linkten Adafriut’un sitesinde daha detaylı bilgiye ulaşmanızı öneririm)
-Baskı hızı: 30 mm/s
-Hareket hızı: 60 mm/s
-İlk katman hızı: %50
-Geri çekme(retraction) mesafesi: 1mm
-Geri çekme hızı: 30mms

İki renk için

İki renkli baskı için pause (duraklat) özelliği olan yazıcılarda, ilk renkle işiniz bittiğinde baskıyı duraklatıp filament değiştirebilirsiniz. Eğer yazıcınızda duraklatma özelliği bulunmuyorsa bunu, baskıyı başlatmadan önce dilimleyicide ayarlayabilirsiniz.

Eğer Apple Watch ve 3D Printer sahibiyseniz bunu ücretsiz olarak basabilir veya 3B baskı hizmeti sunan herhangi bir mağaza ile iletişime geçebilirsiniz. 

Diğer platformlarda da paylaşılan STL dosyalarına ulaşmak ve tüm sürecin eğitimini görmek için Adafriut’un eğitim sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaynak: 3ders.org | İlgili içeriğe git

 

Yazar: Hasan Hüseyin Kesen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.