Home Haber Hollanda Hükümeti’nden 3B Baskı Sektörüne Destek

Hollanda Hükümeti’nden 3B Baskı Sektörüne Destek

Hollanda Hükümeti’nden 3B Baskı Sektörüne Destek
image_pdfimage_print

3B baskı sektöründe Avrupa’nın lideri dediğimizde bugün akla belki de tek bir isim geliyor, Hollanda. ColorFabb, Ultimaker ve 3B baskı alanına odaklanmış birçok markaya ev sahipliği yapan bölge, küçük nüfusuna rağmen inovasyona ve ar-ge’ye büyük önem vermesiyle dikkatleri her zaman üzerine çekiyor. Küçük nüfuslu bir ülkenin küresel başarı yakalamasında Hollanda hükümetinin payı büyük…

 

 

Bugün de benzer şekilde sektör partnerleri ve araştırma enstitüleri ile yaptığı anlaşmalar sonucu 134 milyon dolarlık bir yatırım fonunu yerli girişimcilere açan Hollanda hükümeti, bu yatırım fonuyla 3B baskı odaklı araştırma projelerini destekleyeceğini duyurdu. Yatırımın büyük bir kısmının TNO ile Eindhoven Teknik Üniversitesi’ne gideceği belirtiliyor.

Ekonomi Bakanı, Henk Kamp’ın da açıkladığı gibi toplamda yapılacak olan 134 milyon dolarlık yatırımların 40 milyonu faizsiz olacak. “İnovasyon Hollanda’nın küresel anlamdaki rekabetçi pozisyonunun vazgeçilmez bir parçasıdır ve bu, gelecek yıllarda da ayakta durmamızı sağlayacak olan şeydir.” diyerek 3B baskı alanındaki desteklerini yerli girişimcilerden eksik görmeyeceğini şimdiden söylüyor Ekonomi Bakanı Henk Kamp. Hatta bu, yerli ve yabancı yatırımcılar için de bir güven ortamı oluşturuyor.

Sektörün bir diğer hareketli alanlarından farklı materyaller ile baskı yapabilme konusu da bu projede ele alınacak. Bir bakıma farklı materyallerin denendiği bir merkez üssü haline gelmesi planlanan PrintValley’de bu kapsamda 2.6 milyon dolarlık bir yatırım alacak.
Son olarak eğitim bakanı Sander Dekker şu açıklamalarda bulunuyor: “Bilim, tek başına tüm ekonomik ve sosyal engellerin üstesinden gelemiyor. Yaptığımız işbirliği sayesinde sektörde çığır açıcı sonuçlar alıyoruz ve bilimsel bilginin toplum üzerindeki etkisini artırıyoruz.”

 

Yazar: Çağan Kuyucu

Kaynak: 3ders.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.