Home Haber Elektrikli Uçaklar Yolda, Hazırlanın!

Elektrikli Uçaklar Yolda, Hazırlanın!

Elektrikli Uçaklar Yolda, Hazırlanın!
image_pdfimage_print

Girişim Hızlandırma Programı Y Combinator tarafından düzenlenen Demo Day, birbirinden parlak startupların çıkış noktası haline geldi. Bu dönemin Demo Day’ine ise, elektrikli uçaklar üreterek fosil yakıt tüketimini azaltmayı planlayan Wright Electric şirketi damga vurdu.

Demo Day W17’nin 2. gününde sunumunu gerçekleştiren Wright Electric, teknoloji alanında oldukça yetenekli bireylerin bir araya gelmesiyle kurulmuş bir şirket. Y Combinator yöneticilerinden Micheal Seibel, Wright Electric ekibi için “Şu ana kadar tanıdığım en iyi ileri teknoloji ekiplerinden biri” açıklamalarında bulunuyor.

 

 

Önceki NASA çalışanları yardımıyla geliştirilmekte olan uçak, elektrikli bataryasıyla 480 kilometre kat edebiliyor ve 150 kişilik bir yolcu kapasitesine sahip. Şirketin kurucularından Jeff Engler, ekip olarak havacılık alanında onlarca yıllık deneyim sahibi olduklarını belirtiyor.

Wright One olarak adlandırılan uçak, Boeing 737’lere rakip olarak geliyor. Menzili nedeniyle kısa mesafeli uçuşlarda tercih edilmesi beklenen uçak, buna rağmen iyi bir pazar potansiyeline sahip. Zira, kısa mesafeli uçuşlar tüm uçuşların %30’u iken, bölgesel uçuşların %50’sini kapsıyor. Bu da şirket için 26 milyar dolarlık bir pazar demek.

Uçağın gelişimi, şu an için batarya teknolojisinin gelişimiyle orantılı olabilir. Eğer batarya teknolojisi gelecek seneler içerisinde büyük bir ilerleme kat etmez ise, şirket uçağı hybrid olarak çıkaracağını belirtiyor.

10 saatlik uluslararası bir uçuşta, bir uçağın 50.000 litrelik benzin tükettiği göz önüne alınırsa; Wright One, bu yeşilci tutumuyla gelecek vaat eden bir noktada duruyor denebilir.  

 

 

Yazar: Çağan Kuyucu

Kaynak: futurism.com ilgili içeriğe git

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.