Home Haber Aprecia Pharmaceuticals Ürettiği Spritam Adlı İlacı Ticarileştirmek Amacıyla $35M Yatırım Aldı

Aprecia Pharmaceuticals Ürettiği Spritam Adlı İlacı Ticarileştirmek Amacıyla $35M Yatırım Aldı

Aprecia Pharmaceuticals Ürettiği Spritam Adlı İlacı Ticarileştirmek Amacıyla $35M Yatırım Aldı
image_pdfimage_print

Tıbbi alanda 3B yazıcılardan faydalanarak çeşitli ilaçlar ve tedavi edici ürünler geliştiren Aprecia adlı şirket, dünyada bir ilk olan FDA – onaylı ve 3B yazıcı kullanılarak üretilmiş olan Spritam adlı ilacın ticarileştirilmesi için $35M dolar yatırım aldığını duyurdu.

Sermayeyi, ürettikleri ilacın ticarileştirilmesi ve satış-pazarlama kanallarında daha etkili olmak amacıyla kullanacaklarını ve bu nedenle inVentive Health ile bir ortaklığa gittiklerini belirten Aprecia, ürünün 2016’nın ilk çeyreğinde çıkış yapacağını da belirtiyor.

Üretiminde “sıvı karışımlı toz” adlı bir 3D baskı tekniğinin kullanıldığı ilaçlar, aslında 3D yazıcılardan aldıkları bu güçle ilaç sektöründe yenilikçi bir girişim yaratmayı başaracak gibi görünüyor ki, $35M’lık yatırım da bunu kanıtlıyor.

 

 

Spritam adlı bu ilaçları şu an kullandığımız mevcut ilaçlardan ayıran özelliği ise, sıvıda çok hızlı bir şekilde çözünebiliyor olmaları.

Kimileri için akıllara “buna gerek var mıydı?” sorusunu getirse de, aslında bu gelişme küçük çocuklar için büyük bir önem taşıyor. Zira yapılan açıklamaya göre, ilaç yutma fobisi olan çocuklar için çoğu zaman bir kabus haline gelen tedavi süreçleri bu sayede artık herkes için kabul edilebilir tedavi süreçleri haline geliyor.

Aprecia, aldığı $35M’lık yatırımı aynı zamanda merkezi sinir sistemini geliştirici özelliğe sahip ilaçlar üreterecek harcamak istediklerinin yanı sıra, ileriki zamanlarda 3D yazıcı kullanarak üretecekleri yüksek dozlu ilaçların da pazara sürüleceğinin mesajını veriyor.

Tüm bu gelişmelerle birlikte, Spritam adlı ilacın aynı zamanda fiziksel engeli bulunan veya nöbet geçiren hastalar için de bir çözüm olabileceğini belirten şirketin, önümüzdeki günlerde medikal alanda büyük bir değişim yaratıp yaratamayacağı merak konusu…

Sıvı karışımlı toz olarak bahsettiğimiz ZipDose isimli tekniğe ait küçük bir grafiğe aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

 

Yazar: Çağan Kuyucu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.