Home Haber 3B Yazıcı ile Üretebileceğiniz Noel Temalı 15 Tasarım

3B Yazıcı ile Üretebileceğiniz Noel Temalı 15 Tasarım

3B Yazıcı ile Üretebileceğiniz Noel Temalı 15 Tasarım
image_pdfimage_print

Haliyle Christmas kültürümüz pek yok yok. Ama yine de dünyada neler oluyor görelim, gösterelim niyetiyle 3ders.org’un derlediği Christmas için 3D yazıcı ile yapılabilecek küçük, güzel şeyleri aktaralım dedik. 

 

1.Şekerleme oyunu
İtalyan, Giuseppe Finizia tarafından tasarlanan bu oyun sayesinde, oyun tahtasını ve taşlarının baskısını aldıktan sonra taşların içerisine yerleştirdiğiniz şekerlemelerin hepsi kazanana gidiyor. 

Tombala oynadıktan sonra oynayabileceğiniz güzel bir oyun.

İlgili içeriğe git 

 

2.Kar tanesi üretin
Laura Tallman (Mathgrrl) Thingiverse üzerinden yayınladığı yazılım ile, random olarak farklı farklı kar taneleri üretip bunları baskı almanızı sağlıyor. Yazılım, direkt olarak .stl dosyasını veriyor.

İlgili içeriğe git

 

3.Kurabiye kalıpları
Christmas kutlamasanız da muhtemelen yılbaşı akşamı toplanıp bir tombala oynarsınız. Misafirler için, tamamen ücretsiz kurabiye kalıpları da işinize yarayabilir

 

Beğenebileceğiniz bazı kalıplar: Çan, Noel baba , Ren geyiği Rudolph,  Kar tanesi

 

4.Oyuncaklar
Christmas’ın olmazsa olmazı hediyeler. Yine tamamen ücretsiz ulaşabileceğiniz 3B tasarımlar sayesinde eli kolu hareket eden Noel özel oyuncaklarınızı üretebilirsiniz.

Oyuncakların hareketini sağlayan tasarım dolayısıyla, baskıdan sonra destek çubuklarını basit bir işlemle temizlemeniz de gerekiyor. Tasarımcıya göre, bu işlem hiç de zor olmayacak.

 

İlgili içeriğe git 

 

5.Kapı dekorasyonu
Kapınıza veya odanıza asabileceğiniz bu dekorasyonun en güzel detayı, üstünde XMAS yazan kısmının modüler bir yapıya sahip olması. Yani isterseniz XMAS yazısını değil de Hoş geldiniz yazısını basıp oraya takabilirsiniz. 20’ye yakın farklı yazı veya yaratıcılığınıza, yeteneğinize göre değişik şekiller de basıp takabileceğiniz bu dekarosyanla odanıza, kapınıza tarz katmanız mümkün.

 

İlgili içeriğe git 

 

6.Ren Geyiği
Teyzelerimizin evinde televizyonun etrafında büyükten küçüğe sıralanmış 6 tane mermer fil görmüşüzdür hepimiz.  3B yazıcılar ve bu ücretsiz tasarımlar sayesinde farklı renklerdeki ren geyiklerini, özelleştirmenin de tamamen elinizde olduğunu unutmadan, televizyonunuzun altına sıralayabilirsiniz.

İlgili içeriğe git


7.Noel ağacı / Kar tanesi
Altından baktığınızda kar tanesi görebileceğiniz güzel bir noel ağacı tasarımı. Tasarımcının yüklediği farklı versiyonlar arasından üst kısmında bir delik olan ve asmanızı sağlayacak olan versiyonu da baskı almanız mümkün.

İlgili içeriğe git

 

8.Küçük süsler
Bu süsler ile Noel ağacınızı süsleyebilir veya tamamen bağımsız bir avize tarzı süs de yaratabilirsiniz.

İlgili içeriğe git 

 

9.Hediye kartını taşıyacak hediye paketi görünümlü kart taşıyıcı
Hediye alışverişlerinde yaşanan tereddütler hediye kartı değişim kartı gibi alternatiflerle giderilebiliyor. Bu gelenek bizde pek olmasa da listeye uymak amaçlı bunu da paylaşıyorum. Hem belki siz de sevdiğiniz birisine kredi kartı vs. hediye etmek istersiniz.

Bu kart taşıyıcıyı basmadan önce kartın boyutlarını ölçmeyi ve taşıyıcının boyutlarını ona göre ölçeklendirmeyi unutmayalım.

İlgili içeriğe git 

 

10.“Kendin Yap” Ren geyiği
Kart olarak basabileceğiniz bu geyiği, sürpriz yumurtadan çıkan oyuncakları yapma mantığıyla kendi ellerinizle birleştiriyorsunuz.

İlgili içeriğe git

 

11.Işıldayan ağaçlar
Süs amaçlı birkaç ışığa ihtiyacınız varsa, ücretsiz olan bu tasarımları 3B yazıcınızla fiziki hayata geçirip oldukça estetik bir dekorasyona sahip olabilirsiniz. 3B yazıcı haricinde, sadece led ışığı kendiniz edinmeniz gerekiyor.

 

İlgili içeriğe git

 

12.Mumluk

 

İlgili içeriğe git 

 

13.Kişiselleştirilebilir süsler
Yine, içerisindeki yazıyı değiştirerek kişiselleştirebileceğiniz küçük yıldız süsler.

İlgili içeriğe git

 

14.Etiketler
Kişiselleştirebileceğiniz etiketler ile, hediye aldığınız kişinin adını, baş harfini yazabileceğiniz bir etiket oluşturup hediye paketinizin üstüne yapıştırabilirsiniz.

 

İlgili içeriğe git 

 

15.Noel Ağacı
Noel ağacını henüz tamamen 3D yazıcı ile basamıyor olsak da, minyatürlerini farklı şekillerde sürekli görüyoruz. Güzel bir 3D Printed Noel ağacı daha.

İlgili içeriğe git

 

Sevdiklerinize, misafirlerinize yapmak istediğiniz sürprizlere, hoşluklara dair her türlü yardım için bir mail uzağınızdayız. info@3dortgen.com 

 

 Yazar: Hasan H. Kesen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.