Antik mitlerden efsanelere, süper kahraman hikayelerinden bilim kurguya anlatılan kahramanlar her zaman bir kostümle işlenir. Toplumsal açıdan giyinmenin birçok nedeni varken kostümler, bir kişinin kimliğini değiştirerek onu belirli bir karakterde göstermeyi amaçlar. Oyuncuların vazgeçilmez bir parçası olan kostümler, basit kıyafet değişikliklerinden ayrıntılı ve karmaşık sanatsal kıyafetlere kadar çok çeşitli seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte Karnaval, Cadılar Bayramı veya film, oyun ve çizgi roman kutlamaları gibi geniş çaplı organizasyonlar küresel kostüm pazarını önemli ölçüde genişletiyor ve zaman zaman “kendin yap” temasında insanları yaratıcılığa sevk ediyor. Durum böyle olunca kostüm tasarımı sürecinde 3D baskı ve dijital tasarım zamanla daha çok benimsenmeye başlandı. Bu teknolojilerin çeşitliliği ve esnekliği, önceden hayal bile edilemeyen kreasyonları hayata geçirmeye yardımcı oluyor. Peki bu olağanüstü tasarımlar, tasarlandıkları insanlara mükemmel bir şekilde uysaydı nasıl olurdu?
Galaksinin Koruyucuları’ndan EinScan H’ye Dijital Kostüm Tasarımı
25 yılı aşkın bir süredir sinema sektörünün içinde yer alan Will Huff, Siyah Giyen Adamlar, Karayip Korsanları, Thor, Ocean’s 11 ve Pearl Harbor gibi birçok gişe rekoru kıran filmin parçası oldu. Huff’ın iş tanımını protez yapımı, animatronik, özel kostüm ve özel aksesuar tasarımı gibi çok çeşitli süreçler oluşturuyor. Sinema endüstrisinde öğrendiği beceri ve malzemeleri yüksek teknoloji alanında, özellikle robotik alanında son derece aktif olarak kullanıyor.
Birkaç yıl önce teknoloji ile ilgili bir şey oldu: Robotik, Yapay Zekâ ve 3D Baskı, robotikte yeni bir çağ yaratarak evrildi ve birleşti. Bu yeni araçlarla, bina robotları artık büyük şirketlere ve üniversitelere özgü olmanın dışına çıktı.
Will Huff, Hollywood Makyaj Efekt Sanatçısı
Gelişen teknolojilerin heyecan verici yakınsaması ile Will, bir Lost in Space robotunun kendi kopyasını oluşturmak için ilk büyük projesine başladı. Will bugüne kadar içecek servisi yapan bir robot “Barmen Droid” de dahil olmak üzere birkaç robot inşa etti ve tüm süreçte farklı dijital üretim teknolojilerine aşina oldu. 3D taramadan 3D baskıya iş akışını ve sinema endüstrisindeki becerilerini kullanan Will, çocuklarına tam olarak uyan, özelleştirilmiş cosplay ve Cadılar Bayramı kostümleri oluşturmak için son derece güzel yüz maskeleri tasarladı.
3D Tarama, Zbrush ve 3D Baskı ile Ortaya Çıkan Özel Bir Kafatası Maskesi
Will tasarım sürecine EinScan H ile bir kafatası tarayarak başladı. Tasarlana kafatası tüm proje için ilham kaynağı oldu.
Kafanın kopyasını oluşturduktan sonra çocuğun saçları taranıyor ve kafanın düz bir görünüme sahip olması için lastik bir başlık yerleştiriliyor. Ardında Yüz Tarama Modu’nda çocuğun başı taranıyor.
Taramaları tamamladıktan sonra bunları temizlemek ve üzerinde özel modeller oluşturmak ve boyutlandırmak için tarama verileri Zbrush’a aktarılıyor. 3D tarama verileriyle her türlü tasarımın kişiye özel hale getirilmesinin mümkün olması, Will’in kostüm tasarımının sonraki süreçlerinde kolaylık sağlıyor.
Örneğin çocuklarım için Cadılar Bayramı’nda giyebilecekleri eklemli bir kafatası yapmak istedim. Çocukların kafaları farklı boyutlarda olduğu için kafataslarını her birine uyacak şekilde boyutlandırabilirim.
Will Huff, Hollywood Makyaj Efekt Sanatçısı
EinScan H tarayıcısı sayesinde her maske, özel bir uyum sağlıyor. Bunun şaşırtıcı bir teknoloji parçası olduğunu söylemeliyim. Böyle bir şey alacak bütçesi olan bir sanatçıysanız ve bilgisayar içinde çok fazla sanal iş yapıyorsanız şiddetle tavsiye ederim. Bu şey inanılmaz bir alet.”
Will Huff, Hollywood Makyaj Efekt Sanatçısı
Kaynak: shining3d
Leave a Reply