Home İlham Şirin mi Şirin 3. Dalga Kahve Makinesi

Şirin mi Şirin 3. Dalga Kahve Makinesi

Şirin mi Şirin 3. Dalga Kahve Makinesi
image_pdfimage_print

Kahve konusunda bilgisi ve fazla da ilgisi olan birisi değilim, kahve içmeyi 1. dalga veya 2. dalga kahve akımlarından ileri gidememiş şekilde devam ettiren birisiyim. Ama artık 3. dalga kahve akımı o kadar hayatımızın içine girdi ki, hem bahsetmemek hem de içine girmemek artık zorlaştı. 

1900’lü yıllarda kahve yaygınlaşırken, demlemesi; kahveyi atıp su koymak kadar basitti. Sonrasında 1960’lı yıllarla birlikte, Starbucks gibi şirketlerin yaygınlaşması ile sütlü-kremalı ve sosyal olarak kahve içme kültürü gelişti. İşte bunlar 1. ve 2. dalga oluyor.

 

 

3. dalga ise milenyumun başlangıcından sonra yaygınlaşan ve günümüzde her Youtube kanalında bir örneğini görebileceğiniz özel yöntemlerle her adımında mükemmeliyet vaat eden kahve demleme yöntemi. Gelişen dünya ile birlikte kahve konusunda basitlik, yerini kaliteye bıraktı.

Yani basitçe; 1. dalga: Nescafe, 2. dalga: Starbucks, 3.dalga: kahve çekirdeği diyebiliriz.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, artık kahvenin markasının değil; yetiştiği tarlanın, ülkenin, hava şartlarının ve tanecik boyutunun, su ısısının, demlenme süresinin önem arz ettiğini, artık kahvenin çok daha profesyonel bir içecek olduğunu görüyoruz. Benim de pek vakıf olmadığım bir kültür olduğu için kısa bir araştırma yapıp öyle aktarmaya çalıştım size, umarım yanlışım yoktur.

Asıl konumuza gelirsek; PERK: ucuz, kaliteli, şirin kahve makinesi.

Biraz araştırdığınızda, burnunuza gelmeye başlayan kahve ve çikolata eşliğinde yaşanan kaliteli bir hayat kokusunun bir yana, muhteşem tasarımı bile satın almayı düşündürebilir.

PERK hakkında şıklığı haricinde aktarabileceğim bir şey yok, 3. Dalga kahve konusunda otoriye olarak görülen Scott Rao “Bu özelliklerde 10.000$ altında bir kahve makinesi hiç görmemiştim” demiş.

 

 

Kickstarter tanıtımında ise, 3. dalga kahveciler için çok iyi bir ürün olacağından; muadillerine göre temizlemenin çok basit olduğundan bahsedilmiş. Ayrıca yerçekimsiz ortam için özel olarak tasarlandığından da bahsedilmiş. Uzaya çıkacak olursanız, haberiniz olsun.

3ders.org editörü haberi girerken başlığa “3D Printed” ibaresini koymuş ancak içerikte bu konudan bahsetmemiş, ürünün Kickstarter ilanında veya resmi sayfasında da bu konuda bir açıklama yok. Yani üretim sürecinde 3B yazıcıların ne kadar yeri oldu bilemiyorum. Ancak, gayet tabii prototipleme aşamasında 3B yazıcı kullanılmıştır.

Kickstarter’da paylaşılan bu tarz güzel tasarımlı ürünlere göre bana da çok ucuz gelen bir fiyata(199$) sahip olan PERK, piyasaya çıktığında 299$ olacak. Şu an, iki PERK’e 350$’a sahip olabilirsiniz.

Yazar: Hasan Hüseyin Kesen 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.