image_pdfimage_print

Umumi tuvalet endüstrisinde önemli girişimci şirketlerden biri olan Sanitronics, 20 yılı aşkın bir süredir özel yapım olan ve kendi kendini temizleyebilen tuvalet sistemleri üretiyor. Şirketin patentli tasarımlarından biri olan Döner Klozet ise her kullanımdan sonra iki tuvaletin dönüşümlü olarak yer değiştirdiği bir sistemde çalışıyor. Teknik tarafta kullanımı gerçekleştirilen tuvalet detaylı temizlemeye alınırken hali hazırdaki temiz tuvalet bakımdakinin yerine getiriliyor. Bu sayede tamamen temiz bir umumi tuvalet deneyimi sunuluyor. Genel hatlarıyla sürdürülebilirlik, konfor ve hijyen kavramları etrafında şekillenen ve bunlara bağlı olarak geliştirilen tasarım 3D baskı teknolojisiyle buluşturuluyor.  

Sanitronics döner umumi tuvalet tasarımı

Sanitronics Üretim Gereksinimleri

Döner Tuvalet tasarımının üretim sürecine geçişindeki ilk önceliklerinden biri su geçirmez ve uzun ömürlü özel yapım drenaj borularının kullanılması oldu. Yüksek toleranslara sahip karmaşık tasarımlar kullanılarak oluşturulan bu drenaj boruları, üretim gereksinimlerinin başında geliyor. Öncelikleri göz önünde bulundurduğumuzda odağımızı çevirmemiz gereken bir nokta daha bulunuyor. Döner Klozet tasarımı için Sanitronics’in bu bileşenleri küçük bir ürün serisi için kendi bünyesinde üretebilmesi gerekiyor.

Sanitronics’in Gereksinimlerine En Uygun 3D Yazıcı Filamenti: PETG

Sanitronics’in drenaj borularının işlevsel gereksinimleri doğrultusunda PETG filament en iyi seçenek olarak değerlendiriliyor. Sanitronics, su geçirmez parçalar ortaya çıkarabilen mükemmel katman yapışması nedeniyle BASF Ultrafuse PET ile bir Raise3D 3 boyutlu yazıcı kullanmayı tercih etti. Ultrafuse PET’in özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak içinse baskı parametrelerini dikkatlice kalibre ettikten sonra Raise3D yazıcıdan mükemmel bir ürün kalitesi elde etti. Tüm bunlara ek olarak, gerekli tüm kalibrasyon, Raise3D’nin kapsamlı özelleştirme parametreleri sağlayan 3D dilimleme yazılımı olan ideaMaker kullanılarak gerçekleştiriliyor.

PETG filamenti görünümü

PETG ve 3D Baskı Uygulamaları

Olağanüstü katman bağlama özelliklerine sahip bir filament olan PETG (Polietilen tereftalat glikol ile modifiye edilmiş), içerisinde katman boşluğu bulundurmadığından 3D baskı parçaların su geçirmez olmasını sağlıyor. Aynı zamanda mükemmel bir kimyasal ve radyasyon direncine sahip olan PETG, bu sayede kimyasallar, yiyecek ve içecek ve tıbbi kullanımlar için gerçekleştirilecek baskılarda oldukça uygun bir filament olarak değerlendiriliyor.

3D Baskı ile Hızlı Üretim

PETG drenaj borularının bir Raise3D yazıcıdan doğrudan teslimi, Sanitronics gibi KOBİ’lerin tam olarak aradığı özellik olarak tanımlanabilir. Sanitronics gibi şirketler, ilk ürün geliştirme aşamasında ayakta kalabilmek için minimum üretim maliyetleriyle hızlı ürün lansmanlarına ihtiyaç duyar. 3D baskının esnek üretim kapasitesi aynı zamanda Sanitronics’in tüketici tercihi değişikliği ve yeni kullanıcı senaryoları gibi pazar belirsizlikleriyle yüzleşmesini sağlar. Bu ihtiyaç durumunda çözüm arayışında olan KOBİ’ler, ideaMaker, Raise3D dilimleme yazılımı, Raise3D yazıcılar ve ideaMaker Kitaplığı kullanarak tasarım, malzeme ve üretim açısından esnek üretimden güçlü bir avantaj elde edebilir.

Kaynak: Raise3D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.