Home Haber Microsoft’tan Yeni Bir 3B Yatırımı Daha

Microsoft’tan Yeni Bir 3B Yatırımı Daha

Microsoft’tan Yeni Bir 3B Yatırımı Daha
image_pdfimage_print

3B dünyasına elini atan Microsoft, Maluuba’yı satın aldıktan sonra, Unreal Engine ve Unity gibi oyun motorlarıyla çalışan, 3B tasarımları ve taramaları optimize eden şirket Simplygon’u da satın aldı.

Herhangi bir maddi detayın açıklanmadığı satın alım sayesinde Microsoft’un; Paint3D, Remix3D.com ve Sanal/Artırılmış Gerçeklik ( HoloLens) çalışmalarında gelişim sağlaması bekleniyor.

Simplygon’un, basitçe açıklamak gerekirse, mevcut 3B tasarımları optimize ederek daha gerçekçi görünmesini sağlamak gibi bir misyonu bulunuyor. Aşağıdaki videodan da biraz fikir edinebilirsiniz.

Microsoft’un sadece birkaç gün öncesinde satın aldığını duyurduğu Maluuba ise Yapay Zeka (Artificial Intelligence) ve Derin Öğrenme (Deep Learning) alanında uzmanlaşmaya çalışan Kanada merkezli bir oluşumdu.

Microsoft’un bu satın alımlarla beraber yükselen 3D, 3D printing, Virtual Reality (Sanal Gerçeklik), Augmented Reality ( Artırılmış gerçeklik) ve Cortana’yı kullandıkları sanal asistan ( Cortana’yı 3D konusunda kullanacaklarını düşünüyorum) alanlarında  ipi eli alına almaya çalıştığını görebiliyoruz, bakalım neler olacak.

 

Yazar: Hasan Hüseyin Kesen 

 

Kaynaklar: Tamindir ve Webrazzi   

Malubaa haberi kaynağı: Webrazzi

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.