Home Haber Fotoğraf Tutkunu Kendi Lensini Üretti

Fotoğraf Tutkunu Kendi Lensini Üretti

Fotoğraf Tutkunu Kendi Lensini Üretti
image_pdfimage_print

“Estetiği, güzel olanı, muhteşemi dijital ortama aktarmak için kullanıyoruz fotoğraf makinelerini. Ama ben daha önce bu kadar estetik bir fotoğraf makinesi görmemiştim.” diye giriş yapmıştım bu habere… 

Fotoğraf sanatına hakim değilim ancak çok severim -Instagram’ımız var sonuçta- bu yüzden, bu tarz 3D ve fotoğrafçılık sektörlerinin ortak paydada buluştuğu haberleri girerken de mutlu oluyorum.

Eski lensleri, mercekleri saklayan ve portre üzerine yoğunlaşan Mathieu Sterin, YouTube’da farklı lenslerle ilgili videolar paylaşan Fransız bir fotoğrafçı.

Her zaman kendi lensini yaratmayı hayal ettiğini söyleyen lens koleksiyoncusu; 1890’dan kalma çirkin, çizilmiş ve kullanımı kötü bir mercekle şansını denemeye karar verip, önce 2D tasarımını yapıp sonra da karton bir kutuyla merceği bir bedene oturttuktan sonra 3B tasarım ve baskı için kapı kapı gezmeye başlamış. Ancak kapılar hiç açılmamış.

Fransız 3B baskı merkezi Fabulous’ın sahibi Arnault Coulet’in kapılarını açmasıyla beraber, Mathieu ve Fabulous işe koyulmuş.  Hesaplamaları kendisinin yaptığını söyleyen Mathieu, tasarım ve baskı konusunda Arnault’a minnettar.

 

FDM 3D yazıcı ile PLA filament kullanan ve 3D printer/maker ruhunu da ürünlerine ekleyen Fabuolus ekibi, lensin arka kısmına koyduğu küçük bir boşluk ile fiziksel filtre uygulanmasını sağlamış. Aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz Twitter logolu fotoğraf; videoda görebileceğiniz üzere, fiziksel bir efekt. Eğer bu lense ve bir 3D yazıcıya sahip olsaydınız, kek kalıbı basıp kullanırcasına filtre basıp kullanabilirdiniz.

İlk denemelerini manzaralarla yaptığını ve deneyimlerinin çok iyi olduğunu söyleyen Mathieu, asıl sevdiği alan olan portre fotoğrafçılığını denediğinde muhteşem sonuçlar almış.

 

Şahsen; fotoğraflardaki doğal efekt Photoshop ile kasten verilmiş izlenimi yarattı bende ve fotoğrafları çok beğendim.

“Muhteşem görseller için ultra pahalı lensler almanıza gerek yok! 4 dolarlık bir plastik lens, muhteşem sonuçlar çıkarabilir. Önemli olan vizyonunuz, fikirleriniz ve yaratıcılığınız”  – Mathieu Stern

 

 

Yazar: Hasan Hüseyin Kesen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.