Home Haber 3D Yazıcı ile Üretilen Kalp Bir Bebeğin Hayatını Kurtardı

3D Yazıcı ile Üretilen Kalp Bir Bebeğin Hayatını Kurtardı

3D Yazıcı ile Üretilen Kalp Bir Bebeğin Hayatını Kurtardı
image_pdfimage_print

3 boyutlu yazıcılar her geçen gün hayatımızın çok farklı alanında karşımıza çıkıyor. Tıp alanından gelen gelişmeler ise son günlerde oldukça hızlandı. 3 boyutlu yazıcı kullanılarak  bir bebeğin hayatı kurtarıldı!

 

 

 

ABD’de doğuştan kalbinde komplikasyon bulunan bir haftalık bir bebeğe kalp ameliyatı yapılması gerekiyordu fakat bebeğin kalbi çok çok küçük olduğundan ameliyat sırasında doktorların hata yapma lüksü yoktu. Tam bu noktada 3 boyutlu yazıcı teknolojisi devreye girdi. Mimics Innovation yazılımı kullanılarak bebeğin kalbinin birebir 3 boyutlu modeli tasarlandı ve 3 boyutlu yazıcı ile bu model basıldı.

 

 

Doktorlar bebeğin kalbinde bulunan deliğe  nasıl müdahale edebileceklerini bu 3 boyutlu basılmış kalp üzerinde çalışarak karar verdi ve ameliyat başarılı geçti. 3 boyutlu yazıcılar daha önce paylaştığımız omurga ameliyatında kullanılmıştı, o ameliyat sırasında hastaya 3 boyutlu yazıcıdan basılan omur takılmıştı, bu ameliyatta ise 3 boyutlu modelden faydalanıldı.

İlgili haber burada 

3 boyutlu yazıcılar her geçen gün çok daha fazla alanda kullanılmaya başlanıyor ve çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Tıp alanında yapılan gelişmeler ise gerçekten heyecan verici bir boyutta. Henüz gelişmekte ve yayılmakta olan bir teknolojinin bir bebeğin hayatını kurtarmakta büyük rol oynaması gelecekte 3 boyutlu yazıcıların çok daha fazla kullanılacağını gösteriyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.