3D Printing Media Network Yazarı Edward Wakerfield 3dörtgen’i Ziyaret Etti
image_pdfimage_print

Geçtiğimiz hafta, 3D baskı teknoloijsi ile alakalı en güncel haberleri ve sektörü şekillendiren trendlerin analizlerini sunan dünyaca ünlü haber kanalı 3D Printing Media Network‘dan Edward’ın ziyareti ile mutlu olduk. 3dörtgen hakkında önceden bilgisi olan Edward, İstanbul ziyareti esnasında bizim ile tanışmadan ayrılmak istemedi. Biz de Edward’a tatlı bir çay sohbeti eşliğinde 3dörtgen hikayesini bizzat anlatma fırsatı bulduk. 3dörtgen Cafe’yi, deneyim alanımızı ve ofislerimizi yakından inceleyen Edward‘ın, sonrasında 3D Printing Media Network’de paylaştığı blog yazısını aşağıda inceleyebilirsin.

3D Baskı, Kahve ve Dahası: 3dörtgen

Temellerini bir kahve dükkanında atan 3dörtgen, etkisini ABD’deye kadar genişletti. Odak noktasına 3D yazıcıları alan İstanbul merkezli 3dörtgen 2013 yılında kuruldu. Kafesinde insanların 3D yazıcıları deneyimleyeceği bir alan oluşturarak üretim teknolojileri üzerinde farkındalık yaratan şirket, konsept mağazası ile dünyada bir ilk olmayı başardı.

3dörtgen cafe

Neler sunuyor?

3dörtgen’in Pazarlama Uzmanı Furkan Demir’e göre şirket 3D yazıcılar, 3D baskı hizmetleri, tasarım hizmetleri ve tabii ki kahvenin satıldığı “üretim laboratuvarı” gibi bir konsept mağazası olarak faaliyetlerine başladı. Şirket “fab lab” modelini aştığında kurucular -Furkan Bakır, Mustafa Vehbi Yavuz ve Mehmet Türker Aydemir- seviye yükseltmeye karar vererek şirketi 3dörtgen ve Proboyut olarak ikiye ayırdı. 

Kullanılan çeşitli 3D yazıcılar

3dörtgen, kafenin hemen üzerinde yer alıyor. Proboyut 3dörtgen kafesinin dışında faaliyet gösteriyor. Burada daha amatör bir kitleye hitap eden temel hizmetler sunuluyor. Kahve alanındaysa insanlar 3D baskı hakkında tartışabiliyor, masaüstü 3D yazıcıları (Anycubic, Creality ve Artillery) deneyebiliyor veya sadece bir şeyler yiyip, içebiliyor.

Kafenin yanı sıra  3dörtgen, showroom katında diğer profesyonel işletmelerin 3D baskı teklifleri taleplerine cevap veriyor. Şirketin odak noktasını 3D yazıcıların, tarayıcıların ve malzemelerin (Ultimaker, Raise3D, BCN3D, Shining 3D, Fillamentum, Formlabs, Thor3D gibi stoklama markaları ) satışı oluşturuyor. Burada şirket ‘dene ve satın al’ modelini telkin ediyor. Bununla birlikte, aynı makineleri kullanarak hızlı prototipleme hizmetleri, tarama hizmetleri, modelleme hizmetleri ve genel 3D baskı hizmetleri sunuyor. 

Showroom dışında satış ve pazarlama ekibi, yazıcıların tamir ve bakımının yapıldığı teknik destek alanı ve 3dörtgen’in birden fazla farklı 3D yazıcıdan oluşan üretim odası bulunuyor. 

Showroom alanından bir kesit

Müşteri yelpazesinde kimler var?

3dörtgen’in en büyük müşterileri otomotiv ve savunma sanayii şirketleriyken; ev aletleri, mobilya, ayakkabı vb. üreticileri de prototip ihtiyaçlarını karşılamak için yazıcılarını ve tarayıcılarını 3dörtgen’den satın alabiliyor. Bu şirketlerden bazıları mevcut yazıcıları kullanarak son kullanım için parçalar oluşturabiliyor.

2018 itibariyle, kurucularından Furkan ve Türker aracılığıyla, 3dörtgen şimdi ABD pazarında, özellikle Washington DC Metro Bölgesi’nde Archematerial Inc. adı altında faaliyetlerine devam ediyor.

Kaynak: 3dprintingmedianetwork

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.