3D Baskı ile Enflasyondan Kurtulmanın 5 Yolu
image_pdfimage_print

Dünyanın çeşitli yerlerinde enflasyon küresel bir artış gösteriyor. Enflasyonla mücadele için ekonomi soğutma, faiz oranlarını çevirme gibi çeşitli önlemler alınmaya çalışılıyor. Kimi zaman krizler umut vadeden gelişmelere neden olabiliyor. Önceki küresel krizimiz vurduğunda, COVID, sağlık çalışanları için binlerce maske basmak üzere dünyanın her yerinden 3D baskı toplulukları bir araya gelmişti. Bu, bir şeyin kanıtlanmasına yardımcı oldu: 

3D baskı, küresel krizler şiddetlenirken bile ekiplerin daha çevik, kendi kendine yeterli ve esnek olmasını sağlayan çığır açan bir teknolojidir.

Artık küresel kriz ekonomik olduğuna göre 3D baskının size veya işletmenize enflasyondan kurtulmanıza yardımcı olabileceği birkaç yol var. 

1. Genellikle dışarıdan temin ettiğiniz 3D baskı parçalarını gözden geçirin  

Enflasyon, herkesin harcamalarına daha yakından bakmasına neden oluyor. Paralarının satın alma gücü düştüğü için hızlı tasarruf yoluna gitmeye çalışıyorlar. Aynı kemer sıkma politikası iş hayatında da oluyor. Şirketler, üretken ve karlı kalmanın daha uygun fiyatlı yollarını bulmak için harcamalarını dikkatle inceliyor.

Bunu yapmanın bir yolu, 3B yazdırılabilen parça ve araçların envanterini çıkarmaktır. Bu sayede beklemenize gerek olmayan tasarruf noktalarını bulabilirsiniz. 

3D baskı ile haftalarca beklemek yerine, parçalarınıza, günler içinde sahip olabilirsiniz.

Talep üzerine 3D baskı parçaları, nakliyeye olan bağımlılığı azaltır, dalgalı enerji maliyetlerine karşı koruma sağlar. Haftalarca beklemek yerine parçalarınıza günler içinde sahip olabilirsiniz. Böylece en fazla değer katan görevlere öncelik verebilirsiniz. Şirket içi üretim daha az nakliye anlamına gelir. Bu da işletmelere artan enerji fiyatlarına ve olası tedarik zinciri kesintilerine karşı daha fazla koruma sağlıyor.

Ayrıca maliyetler üzerinde daha iyi kontrol ve görünürlük sağlar. Daha az sürpriz fatura vardır ve maliyetlerin dalgalanma olasılığı daha düşüktür.

Çalıştığınız yerde maliyet tasarrufu sağlayan 3D baskı fırsatlarını bulmak için uygulama bulma kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

2. Mevcut süreçleri daha verimli hale getirin  

İşletmelerin kendilerini finansal rüzgarlara karşı korumanın bir başka yolu riskten kaçınmak ve en fazla değer katan işlere öncelik vermektir.  Bu durum iş akışlarını daha verimli hale getirmenin yeni yollarını bulmak için altın değerinde bir fırsat yaratır.

3D baskı, bu fırsatlardan yararlanmanın bir yolunu sunar. Teknoloji uygun fiyatlı ve düşük riskli olup, insanlara sorunlarını hızlı ve verimli bir şekilde çözmeleri için bir araç sunar. Yalın üretim rehberini takip ederek, aksama süresini ve boşa harcanan emeği azaltan özel araçlar, parçalar ve düzenleyiciler oluşturabilirsiniz. 

3. Yinelemeye devam etmek için kaydedilen zamanı kullanın  

Şirket içi 3D baskının bir başka avantajı da teknolojinin hızı ve duyarlılığıdır. Sabah bir fikriniz olabilir ve öğleden sonra fiziksel bir prototiple oynayabilirsiniz. Böylelikle yineleme döngülerini önemli ölçüde kısaltırsınız.

Dişli çark gibi parçalar, hat çalışma süresini korumak için hızlı bir şekilde tasarlanabilir, yazdırılabilir ve yinelenebilir.

Bir konveyör sistemi için bu dişli çark gibi parçalar, hat çalışma süresini korumak için hızlı bir şekilde tasarlanabilir, yazdırılabilir ve yinelenebilir. Örneğin, L’Oréal’in Eklemeli Üretim Müdürü Matthew Forester, Talking Additive podcast’inde bu hikayeyi şöyle anlattı:

Matthew, bir Cuma günü L’Oréal üretim tesisini ziyaret ederken, üretim hattında bir 3D baskı fırsatı keşfetti. Paris’e dönerken, trende hızlı bir şekilde CAD’de bir yedek çizdi. Bunu e-posta yoluyla tesisin mühendislerine gönderdi ve ardından hafta sonu baskıya başladı. Pazartesi sabahı, yedek parça tam hızda üretim hattında çalışmaya hazırdı. (Bu parçalar, 12 haftalık bir teslim süresi ile alüminyumdan yapılmıştır.)

Tasarım ve yineleme bu kadar hızlı ilerleyebilirse, daha kapsamlı bir şekilde test etmek ve doğrulamak için zaman kazanırsınız. Bu da daha sonra pahalı kalıp yeniden işleme veya takım değişiklikleri için ödeme yapma riskini azaltır.  Ayrıca daha hızlı değişimleri veya küçük ürün gruplarının pazara daha hızlı gitmesini sağlayan 3D baskı araçlarıyla, tüketici talebindeki değişikliklere daha hızlı tepki verebilirsiniz.  

4. Daha fazla üretimi otomatikleştirin  

Müşteriler, 3D baskının sizin için çalışan fazladan bir iş arkadaşınıza sahip olmak gibi olduğunu söylüyor. Bunun nedeni, teknolojinin güvenilirliğinin daha fazla tasarımcı ve mühendisin 7/24 çalışmasına izin vermesidir: Gündüz tasarım, gece 3D baskı. 

Bunu etkinleştirmek için Ultimaker 3D yazıcılar, gözetimsiz çalışacak şekilde oluşturulmuş ve test edilmiştir. Örneğin, Ultimaker S5 Pro Bundle, nem kontrollü bir bölmede 6 makara 3D baskı malzemesi tutabilen bir Malzeme İstasyonu içerir. Daha sonra biri biterse yeni bir makaraya geçecektir.

3D baskı ile gündüz tasarlayıp, gece üretebilirsiniz.

Bunun gibi otomasyon, 3D yazıcı kullanıcılarının makineyle etkileşime daha az, daha değerli işler yapmak için daha fazla zaman harcayabileceği anlamına geliyor.

5. Yeni becerilerle kendinizi daha değerli hale getirin  

Muhtemel bir durgunluk yaklaşırken, birçok şirket halka açık (veya dahili olarak) işe alımları yavaşlatma veya durdurma planlarını açıklar. Bu nedenle, çok az iş için çok fazla talep olduğunda, 3D baskı size öne çıkmanın ve potansiyel bir işverene daha fazla değer sunmanın başka bir yolunu sunar.  

Örneğin, 3D baskı becerileri, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 ile bağlantılı teknoloji konusunda bilgili olduğunuzu gösterir. Birçok şirket, katmanlı imalatın değişimi geleceğe doğru yönlendirme gücüne sahip olduğunu anlayacaktır. 

En iyi kısmı bilmek ister misiniz?  

3D baskı becerilerini öğrenmek zor değil. Ultimaker’da her yazıcı, çevrim içi olarak sunulan en kapsamlı 3D baskı e-öğrenme kitaplıklarından biri olan Ultimaker Academy’ye erişim ile birlikte geliyor.  

Enflasyon karşısında değişim ve belirsizlik norm gibi göründüğünde, 3D baskı, kontrolü elinizde tutarak ve daha akıllı çalışarak sizin veya işinizin üstesinden gelmeniz için güçlü bir yol sunuyor.

Kaynak: Ultimaker

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.