Home Haber 3B Yazıcıların Konu Olduğu 6 Dizi Serisi

3B Yazıcıların Konu Olduğu 6 Dizi Serisi

3B Yazıcıların Konu Olduğu 6 Dizi Serisi
image_pdfimage_print

3B yazıcılar hakkında bir film veya dizi izlemek istediğinizde bunu yapmanın basit bir yolu olmadığını düşünüyoruz. En azından bunu kendimiz deneyimledik. Bu nedenle, sizler için “3B Yazıcıların Konu Olduğu 6 Dizi Serisi” listesini oluşturduk. Öyleyse iyi seyirler!

 

1- The Big Bang Theory

Bölümün Adı: “3D Printing

Bağlantıya tıklayarak bölümü izleyebilirsiniz.

 

 

Konu: Koothrappali ve Wolowitz, kendilerinin küçültülmüş versiyonlarını satın almak için sipariş verirler. Satın aldıkları figürlerin kendilerine benzememesi üzerine kendi figürlerini yapmaya karar verirler. Daha sonrasında “Pahalı” bir 3B yazıcı alan ikili, kaliteli bir şekilde kendi figürlerini üretmeyi başarırlar. Figürleri üretirken kullandığı 3B yazıcıyı eşinin parasını harcayarak satın alan Wolowitz, bunu eşine söylediğinde olan olur…

 

 

2- The Good Wife

Bölümün Adı: “Open Source

 

 

Konu: 3B yazıcıda üretilmiş bir silah Diane ve Kurt McVeigh arasında gerilime neden oluyor. Alicia’nın, amcası karşısında hukuki bir karar verip vermemesi gerektiği konusunda iyice düşünmesi gerekiyor. Bu bölümde, 3B yazıcıların gelecekte yaratabileceği hukuki problemlere değiniliyor.

 

 

3- Castle

Bölümün Adı: “Meme Is Murder

Bağlantıya tıklayarak sahneyi izleyebilirsiniz.

 

 

Konu: Bu bölümde, bir seri katilin kurbanlarını 3B yazıcı kullanarak avlaması konu ediliyor. Kapının kilidini açmak için 3B yazıcıyı kullanarak anahtar üreten katil, öncelikle gece kulübüne gitmek için hazırlanan kadının telefonunu ele geçiriyor, ardından plan işliyor ve eve girmeyi başarıyor.

 

 

4- Elementary

Bölümün Adı: “Step Nine

 

 

Konu: ABD yapımı drama serisi Elementary’nin bu bölmünde, suçlunun 3B yazıcı kullanarak ürettiği silah ile işlediği cinayet ele alınıyor. Sherlock Holmes, cinayetin bir 3B yazıcı ile işlendiğini ve olaydan sonra suçlunun silahı erittiğini kanıtlamayı başarıyor.

 

 

5- The Simpsons

Bölümün Adı: “Decision 2056

 

Konu: Simpsons ve Futurama dizilerinin yapımcısı Matt Groening, bu bölümde küçük Lisa’nın günümüzden tam 40 yıl sonraki halinin 3B yazıcı ile üretilmesi konusunu işliyor.  

 

 

6- Futurama

 

 

Konu: Yine Matt Groening tarafından hayata geçirilen bu dizi, tam 17 yıl önce seyircileriyle ilk defa buluştu. Bu bölüm, Bender isimli robotun kendisi için 3B yazıcıda bir gitar üretmesini ele alıyor. 

 

7- Family Guy

Sezon 14 Bölüm 11

 

 

Aile, evde bazı değişiklikler yapmak ister ve mobilyaları yeniler. 3B yazıcılar da bunun bir parçası olmuştur. Aile yazıcıda ilk olarak saldırgan bir çakal üretir. Hikayenin iyi bitmediğini söylememize sanırım gerek yok.

 

8- Almost Human

Bölümler: Sezon finali & “Perception

 

 

Almost Human dizisinin sezon finalinde ana konu işlenirken 3B yazıcılardan ciddi anlamda faydalanılmıştı. Aynı şekilde, dizinin “Perception” bölümünde de konunun merkezinde 3B yazıcılar vardı. 

 

9- Person Of Interest 

Person Of Interest dizisinde Form 2 SLA 3B yazıcı hikayede kendine yer bulmuştu. 

 

 

10- Bonus: Print The Legend

Print the Legend aslında bir dizi veya film değil. Kendisi, sizlere 3B yazıcılar hakkında belgesel tarzında bilgi vermeyi amaçlayan bir yapım. Şu an pazarda mevcut olan tek profesyonel 3B yazıcı belgeseli diyebiliriz. Malesef Türkçe alt yazı seçeneği bulunmayan yapıma Netflix üzerinden ulaşabilirsiniz.

“3B Yazıcıların Konu Olduğu 6 Dizi Serisi” listesinde unuttuğumuz bir film veya dizi mi var? Yorumlar kısmında bize yardımcı olarak listeyi genişletmemize katkıda bulunabilirsin, şimdiden teşekkürler.

 

 

 

Son Güncellemeler

20.8.2016

5.9.2016

17.9.2016

 

Yazar: Çağan Kuyucu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.