Home Haber %100 3 Boyutlu Fonksiyonel Fotoğraf Makinesi

%100 3 Boyutlu Fonksiyonel Fotoğraf Makinesi

%100 3 Boyutlu Fonksiyonel Fotoğraf Makinesi
image_pdfimage_print

Tasarımcı Amos Dudley, 3B yazıcı kullanarak tam anlamıyla çalışan bir kamera üretti. Yetenekli tasarımcı tarafından üretilen bu kamerayı diğerlerinden ayıran bir özelliği var: “En küçük” parçasına kadar 3B yazıcıyla üretilmiş olması.

 

 

SLA tipi Form 2 yazıcısında üretilen kamera parçaları, shutter, lensler, iris mekanizmaları gibi profesyonel parçalardan oluşuyor. Tasarımcı Amos, kamerayı yaparken sıradan bir metodoloji uygulamak yerine 1885 yılında ait bir kamera tasarımından esinlenmiş.

Lenslerin bile reçine kullanılarak 3B yazıcıda üretilmiş olması gerçekten ince bir ayrıntı. Sanki tasarımcının amacı bir fotoğraf makinesi yapmaktan çok, 3B yazıcıların sınırlarını zorlamaya kaçmış…

 

 

Projenin amacı tüm parçaları 3B yazıcıda üretmek ise, sektörde lens üretimi yapabilen endüstriyel 3B yazıcılar bulunuyor. İlerleyen aşamalarda, fotoğrafların kalitesi özel olarak üretilen lensler ile artırılabilir.

Sonuç olarak, gerek görüntüsü gerekse de fonksiyonu açısından göz dolduran bir çalışma olmuş. 3B yazıcılar sadece parça değil, bir bütün olarak da üretimde kendine yer buluyor.

 

 

 

İşte 3B basılmış kamerayla çekilen fotoğraflar:

 

 

 

 

Yazar: Çağan Kuyucu

Kaynak:  www.techcrunch.com | ilgili içeriğe git 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.