Home Haber Yeni Ultimaker Breakaway Filament ve 0.25 mm AA Baskı Hücresi

Yeni Ultimaker Breakaway Filament ve 0.25 mm AA Baskı Hücresi

Yeni Ultimaker Breakaway Filament ve 0.25 mm AA Baskı Hücresi
image_pdfimage_print

Gün geçtikçe 3 boyutlu baskı çözümleri artıyor, kolaylaşıyor ve daha seri bir hale geliyor. İlk yıllarımızda yaşadığımız tatlı sorunlardan birisi de hayalini kurduğumuz ve tasarladığımız nesneleri ürettiğimizde destek kısımlarını temizlemenin zaman ve enerji açısından bizi yormasıydı. Aslında o zamanlar bunun bir sorun olduğunu bile düşünmüyorduk çünkü istediğimiz her şeyi birkaç saatte üretiyor birkaç dakika uğraşarak temizliyorduk. Diğer üretim metodları günler aldığı için 3B yazıcıların bizden çaldığı fazladan birkaç dakika veya enerji o kadar da dikkatimizi çekmiyordu. Sonra, bir gün PVA geldi. Kompleks baskılarda temizlenmesi çok çok zor olan alanlar için, temizlerken kırılabilecek incecik baskılar için care oldu. Baskıyı aldık, suya bıraktık ve sadece birkaç saat (bazen bir gün) bekleyerek tertermiz bir ürünü elimize alabildik.

PVA’dan önce enerji, zaman ve kırılma gibi sorunlarla; PVA ile birlikte maliyet, zaman ve uyumlu filament yelpazesinin çok dar olması (Sadece PLA ve Nylon kullanılabiliyor) gibi problemlerle uğraşmıştık. Şimdi sırada Breakaway var.

Raf ömrü ve maliyet konusunda daha iyi sonuçlar vaat eden Breakaway ayrıca baskı tablasına yapışma konusunda da mutlu edecek.

Beyaz renk ile gelecek olan bu yeni destek materyali; elle, (Yan keski ile çok daha kolay olacaktır) eldivensiz bir şekilde bile (her ihtimale karşın, eldiven iyidir) kolayca çekip çıkarabileceğiz.

Sadece Nylon ve PLA ile kullanılabilen PVA’nın aksine Breakaway

  • PLA
  • CPE
  • CPE+
  • Nylon
  • ABS

ile çalışabiliyor.

PVA Breakaway
Kompleks, hareket eden, ince detaylı ve iç kısımda boşluğu olan parçalar için  Düz ve açılı yüzeyler için
Uzun süren ve ıslak baskı sonrası işlemleri Hızlı ve kuru baskı sonrası işlemler. Daha fazla materyale uyum
BB 0.4 mm veya 0.8 mm ile basılabilir AA 0.4 mm baskı hücresi ile basılabilir.

0,25 Nozzle

Baskı sonrası işlemleri kolaylaştırmaktan bahsettik ama bir de daha iyi baskılar alabilme meselesi var. Sürekli güncellenen Cura ile baskı deneyimini farklı noktalara getiren ve donanımsal değişiklik yapmadan bile baskı kalitesini arttıran Ultimaker, bugün duyurduğu 0.25 mm AA baskı hücresi ile detaylı baskılar için donanımsal bir çözüm getirmiş oluyor.

Ultimaker 2+ ailesine sahip olan kullanıcıların kullanabildiği 0.25 mm nozullar Ultimaker 3 ailesine sahip olanlar için baskı hücresi olarak geliyor.

PLA, CPE, Nylon, ABS ve PP ile tamamen uyumlu olan bu yeni baskı hücresi ile TPU 95A ve PC materyalleri de deneysel kullanım için uygun.

Sol tarafta: 0.4 mm AA baskı hücresi ile alınmış bir baskı, sağ tarafta ise 0.25 mm AA baskı hücresi ile alınmış bir baskı

 

Baskı hücresi 1 (AA 0.25 mm)

Baskı Hücresi 2
PLA PLA
PLA PVA (BB 0.4 mm)
CPE CPE
CPE PVA (BB 0.4 mm)
Nylon PVA (BB 0.4 mm)
ABS ABS

Ultimaker Breakaway edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.