Home Haber Volkswagen Üretim Verimliliğini 3B Yazıcılar ile Arttırıyor

Volkswagen Üretim Verimliliğini 3B Yazıcılar ile Arttırıyor

Volkswagen Üretim Verimliliğini 3B Yazıcılar ile Arttırıyor
image_pdfimage_print

Volkswagen, dünyanın en çok tercih edilen otomotiv markalarından biri olarak kabul görüyor. Alman devi bu prestijini, donanımlı mühendislere ve en yeni teknoloji trendlerine borçlu.

Volkswagen’ın Autoeuropa tesisi, teknolojiye en iyi uyum sağlayan Volkswagen tesislerinden birisi. Scirocco ve Sharan gibi ikonik modellerin üretiminden sorumlu olan bu tesiste, yıllık 100.000 adet araç üretiliyor.

Tesis, üretim sürecinde bizzat 3D yazıcılardan faydalanıyor. Otomobillerin üretiminde ihtiyaç duyulan aletleri dış sağlayıcılardan tedarik etmek yerine 3D yazıcıda üreten Autoeuropa, bu sayede maliyet ve zaman yönünden büyük tasarruf sağlıyor.

Dış sağlayıcılardan tedarik edildiği takdirde üretimi 35 gün süren bu arka plaka, 400$ tutuyor. 3D yazıcılar ise aynısını 4 günde 10 dolara üretilebiliyor.

3D Basılmış İmalat Parçaları

Volkswagen Autoeuropa, 3D baskı teknolojisinin otomotiv sektörü için ne kadar değerli olduğunu kanıtlayan harika bir örnek. Bu tesis, ihtiyaç duyduğu imalat aletlerini Ultimaker’ın kendi bünyesindeki 3D yazıcılarda üretiyor. Haftalar süren teslimat süresini sadece birkaç güne indiren Autoeuropa, elde ettiği verimlilikle diğer otomotiv markalarına ilham kaynağı olmuş durumda.

Hızlı revizyon imkanı, fonksiyonalite ve performans odaklı tasarımlar tesisin 3D baskı teknolojisinden sağladığı başlıca avantajlar arasında sayılabilir.

Normalde 800€’ya mal olan bu teker sabitleme aparatı, 3B yazıcılar ile yalnızca 21€’ya üretilebiliyor. Aletin geliştirme süresi ise 56 günden 10 güne düşmüş.

Normalde 800€’ya mal olan bu teker sabitleme aparatı, 3B yazıcılar ile yalnızca 21€’ya üretilebiliyor. Aletin geliştirme süresi ise 56 günden 10 güne düşmüş.

Ultimaker ile tanışmadan önce ihtiyaç duyduğu aletleri dış sağlayıcılardan tedarik eden Autoeuropa, artık kendi başının çaresine bakabiliyor. Dış sağlayıcılarla çalışılan dönemde sipariş edilen bir teçhizatın gelmesi haftalar alabiliyordu. Bu hem zaman hem de iş akışı yönünden tesisi olumsuz etkilemekteydi.

Üretim sürecini dışa bağımlı idare etmenin pahalı ve verimsiz bir çözüm olduğunun farkına varan Volkswagen, bünyesindeki 7 adet Ultimaker cihaz ile, tedarik ettiği aletlerin %93’ünü kendi tesisinde üretiyor.

“Ultimaker yazıcılar, kendileri için ayrılan yatırım bütçesini 2 ay içerisinde tamamıyla geri ödemeyi başardı.”

Bu çarpıcı rakamlar, 3D yazıcıları otomotiv sektörünün tam kalbine yerleştiriyor.

3D Baskıyla Maliyet ve Zamandan Tasarruf

2014 yılında uygulanmaya başlanan 3D baskı , geride kalan yıllarda maliyet açısından tesise büyük katkılar sağladı. Sayılarla açıklamak gerekirse tesis, yalnızca 2016 yılında 150.000 € civarında kazanç sağladı. Bu rakamın 2017’de 250.000 € civarlarına çıkması bekleniyor.

İş Akışındaki Değişiklikler

Ultimaker ile gelen yenilikler sayesinde Autoeuropa, enerjisini kendisine değer katacak çalışmalara saklıyor. Tesis, artık satın alma departmanına (neredeyse) ihtiyaç duymuyor.  Bunun yerine zamanını operatörleriyle birlikte yeni ürün fikirleri geliştirmeye adıyor.

Öyle ki; gece yarısı üretilen bir teçhizat, ertesi sabah montaj departmanı tarafından test edilebiliyor. Test sürecinden geçen bu ürünlerin, düşük bir maliyet karşılığında istenilen miktarda üretilebilmesi de 3D yazıcıların üretime kattığı bambaşka bir boyut.

3D Baskı ve İmalat

3D baskı, imalat sektöründe köklü değişikliklere yol açacak bir teknolojidir. 3D yazıcıyla yapılan üretimin maliyeti, outsourcing maliyetlerinin yanında oldukça cüzi bir miktara karşılık gelmektedir.

“Ultimaker, yüksek standart ve kalite sunan düşük maliyetli bir çözümdür. Tüm otomotiv sektörü göz önüne alındığında, oldukça büyük bir potansiyel vaat etmektedir!”

Türkiye’de üretim yapan birçok otomobil üreticisinin de Ultimaker cihazlardan faydalandığını belirtmeden geçmeyelim.

Siz de iş akışınıza 3 boyutlu yazıcıları entegre etmek, zaman ve maliyet avantajı sağlamanın yollarını öğrenmek isterseniz buraya tıklayın.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.