Home Haber Telefonunuz İle Çalışan Mobil 3B Yazıcı: ONO

Telefonunuz İle Çalışan Mobil 3B Yazıcı: ONO

Telefonunuz İle Çalışan Mobil 3B Yazıcı: ONO
image_pdfimage_print

3D Printing teknolojisinin herkesin elinde bulunacağı dönem için geri sayım devam ederken, tüm renkleri basan yazıcı, çift baskı kafalı yazıcı gibi gelişmeler de yaşanıyor. 3B yazıcılarda ihtiyacımız olan konulardan biri de mobilite, yani taşınabilirlik.

Yaşımdan dolayı bilmiyorum ama muhtemelen sabit telefonlar küçüldükçe insanlar daha da küçülebileceğini tahmin etmiş ama asla, o telefonların sahip olabileceği özelliklerin cep telefonlarının olabileceğinin çeyreği bile olmayacağını düşünememiştir. 

 

Şimdi, ONO ismiyle karşımıza çıkan 99 $’lık taşınabilir 3B yazıcı, geçen sene mart ayında OLO ismiyle Kickstarter’da duyurulmuş ve hedeflediği fon desteğini almıştı.

Yanınızda her yere taşıyabileceğiniz yazıcı ile en fazla 5.8 inç ekranlı telefonunuzu kullanarak,76x128x52 boyutlarında basım yapabiliyorsunuz.

 

Telefonu alt kısma koyduktan sonra, sıvımsı hammaddeyi(reçine) döküp, yazıcının kapağını kapatarak baskı alabileceğiniz yazıcı; evinizden uzak kaldığınız dönemler için veya evinizde küçük bir şey üretmek istediğiniz zamanlar için birebir. 

Ayrıca ONO’nun özel uygulaması ONO app ile ücretsiz kütüphaneye sahip olabileceksiniz. Güncelleme gelme ihtimalinin olması ise ayrı bir umut verici detay. 

Tasarımı ve vaat ettikleriyle başarılı bir yazıcı diye düşünüyorum. Eğer 3B yazıcıya merakınız var, bazen evde kendi askılığınızı kendi türk kahvesi fincanınızı üretmek istiyorsanız ve normal bir yazıcıya ayıracak paranız yoksa bu yazıcı tam size göre.

Üretici firma, ONO’yu mart ayının sonuna doğru 16,500 destekçisine kavuşturduktan sonra satışlara başlayacakmış. Yani paranızı kenara koyup biriktirmek için zamanınız var.  

Kaynak: 3ders.org | İlgili içeriğe git

 

Yazar: Hasan Hüseyin Kesen

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.