Home Haber İlk Defa Bir Sanal Gerçeklik Uydusu Uzaya Fırlatılıyor

İlk Defa Bir Sanal Gerçeklik Uydusu Uzaya Fırlatılıyor

İlk Defa Bir Sanal Gerçeklik Uydusu Uzaya Fırlatılıyor
image_pdfimage_print

Space VR projesi kapsamında uzaya gönderilecek olan sanal gerçeklik uydusu, sanal gerçeklik kullanıcılarına oturdukları yerden uzayı keşfetme imkanı sağlayacak. Önümüzdeki yaz uzaya fırlatılması beklenen uydu, 4K çekim yapabilme kapasitesine sahip. Aynı zamanda Dünya’nın ilk sanal gerçeklik uydusu olma özelliğini taşıyor.   

 

 

SpaceX’in Falcon 9 isimli roketiyle uzaya fırlatılacak olan uydu, alçak dünya yörüngesine yerleştirilecek. Aslen bir Kickstarter projesi olan Space VR, 2015 yılında kitlesel fonlamaya açılmıştı. Ancak hedeflediği 500.000 dolarlık miktarı yakalamakta başarısız olmuştu. İpin ucunu bırakmayan Space VR girişimcileri, projeyi tekrar şahlandırmak amacıyla yeniden fonlama başlatmış, ancak yalnızca 100.000 dolarlık bir miktara ulaşabilmişlerdi.  

Neyse ki, bir yatırımcı aracılığıyla 1.25 milyon dolarlık bir yatırım almayı başaran girişim, artık hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Overview 1 ismindeki uydu, jiroskop, vaziyet kontrol sistemi ve uçuş kontrol sistemi gibi bir uyduda olabilecek tüm özelliklere sahip.

Projenin kapsamı şimdilik uzayın 360 derecelik videolarını oluşturmak. Ancak ilerleyen zamanlarda uzaydan bir canlı yayın yapmayı da istediklerini ekliyor, ekip…

 

 

Yazar: Çağan Kuyucu

Kaynak: theverge.com | ilgili içeriğe git 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.