Home Haber Hanna 3B Dişi Sayesinde Tekrar Yemek Yiyebiliyor

Hanna 3B Dişi Sayesinde Tekrar Yemek Yiyebiliyor

Hanna 3B Dişi Sayesinde Tekrar Yemek Yiyebiliyor
image_pdfimage_print

Kendilerini bir kaplumbağaya 3B kabuk nakletmeleriyle ve bir papağana titanyum gaga takmalarıyla tanıdığımız “Animal Avengers” isimli Brezilyalı veteriner takımı, bu sefer Hanna isimli 15 aylık Labrador cinsinden bir köpeğe yardım eli uzattı.

 

Bundan bir ay önce lezzetli kemiğini çiğnerken kesici dişi kırılan Hanna, yemek yemekte ciddi sıkıntılar çekmeye başlamıştı. Sahibi Jeanne Montenegro, Animal Avengers takımıyla iletişime geçmenin köpeği için bir çözüm olabileceğini düşünerek vakit kaybetmeden onlara ulaştı.

Animal Avengers tabii ki onları geri çevirmedi, hatta takımın diş cerrahı ve 3B tasarım mühendisi hemen işe koyularak dişi köpek Hanna’nın ağzının bir kalıbını çıkardılar. Bu kalıp sayesinde dostumuza, dijital ortamda yeni bir diş tasarlandı.

 

 

 

 

Dijital ortamda tasarlanan bu diş modeli titanyum ve kobalt hammadde kullanılarak üretildi, yani dayanıklılık ön planda tutuldu. Hatta Hanna için üretilen bu diş, doğal dişinden çok daha sağlam…

 

 

Ameliyat Temmuzun 1’inde tamamlandı ve Hanna şu an gayet iyi bir durumda. Ancak iyileşene kadar dişleriyle pek fazla basınç uygulamaması gerekiyor.

Tüm ameliyat 5.000 dolara mal oldu. Ancak Animal Avengers bu ameliyat için köpeğin sahibinden hiçbir para talep etmedi. Çünkü bu tür ameliyatlar yapmanın yeni prosedürleri öğrenmelerinin önünü açtığını düşünüyorlar.

Bu ameliyat, birkaç yetenekli mühendisin eline 3B yazıcı aldıklarında ne gibi harikalar yaratabileceklerinin güzel örneklerinden sadece bir tanesi. Tüm ameliyatı özetleyen bir videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

 

Yazar: Çağan Kuyucu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.