1

Motosiklet Telefon Tutucu Üretiminde 3D Baskı

Quad Lock güvenli bir şekilde ve yüksek kalitede kayıt almak ve fotoğraf çekmek isteyen sürücüler için motosiklet telefon tutucu aparatları üretiyor.

Motosikletler tarafından üretilen yüksek frekanslı titreşimlerin %90’ından fazlasını azaltır.
Hassas mühendislik ürünü silikon rondelalar titreşimleri emer ve akıllı telefonları korur.

Birden fazla lens, görüntü sabitleme ve gelişmiş yazılımlarda donatılan yeni nesil akıllı cep telefonları fotoğraf ve video kalitesinde profesyonel kameralarla yarışır hâle geldi. İhtiyaçların teknoloji ile şekillendiği ve çeşitlendiği bu ortamda, girişimler ve yeni fikirler açısından zenginlik yaşanıyor diyebiliriz. Telefonların bu görüntü kapasitesini, motosiklet yolculuğu sırasında da verimli şekilde kullanabilmek isteyen kişiler için Quad Lock 3D baskı motosiklet telefon tutucu aparatları geliştiriyor.

Motor kullanırken yüksek titreşim ve sarsıntı nedeniyle düşük fotoğraf ve video kalitesi sorununa ek olarak, bir de telefonun çarpma, düşme vb. durumlarda fiziksel hasardan korunması riski var. Bu sorunlara çözüm olarak, Quad Lock yüksek görsel kalitesini ve cep telefonunu fiziksel olarak koruyan akıllı telefon kılıfları geliştirdi.

The Quad Lock Vibration Dampener titreşimleri emen ve motosikletler tarafından üretilen yüksek frekanslı titreşimlerin %90’ından fazlasını azaltan, yüksek hassasiyetle tasarlanmış silikon rondelalara sahip çift şasili bir süspansiyon sistemi.

Motosiklet Telefon Tutucu Aparatlar için Titreşim Sönümleyici Sistem Tasarımı

Bu sistemin tasarımında ilk adım, motosikletlerin gerçek hayatta ürettiği titreşimleri tekrar tekrar üreten bir yöntem geliştirmek oldu. Bunun için ekip, kullanıcıların sürüş davranışlarını ve modellerini analiz ederek bir test yöntemi geliştirmek için önde gelen titreşim uzmanlarıyla birlikte çalıştı. Son kullanıcılar tarafından kapsamlı bir şekilde test edilmesiyle birlikte, tasarım oldukça hassas performans testlerini başarıyla geçti.

Geri bildirim toplamak ve tasarım denemelerinde hızla değişiklik taleplerini uygulamak için Quad Lock ekibinin, test donanımlarında ve gerçek dünya uygulamalarında kullanılabilecek kadar güçlü fiziksel bileşenler oluşturması gerekiyordu. Bu noktada 3D baskı teknolojisi, özellikle Ultimaker S3, Ultimaker 3 ve Ultimaker 2+, yardıma koştu denebilir.

Ürün geliştirme süreci temelde iki aşamadan oluşuyor: hızlı konsept yineleme ve gerçek ortam testi. 100’den fazla tekrar ile denemesi yapılan üründe, her bir tekrarda boyutsal değişikliklerin etkisi, boşluklar ve malzeme dayanımları gibi test faktörleri incelendi.

Titreşim sönümleyici sistemi telefonu korur.

Geçerlilik Testleri

Bu hızlı ve çevik yöntem sayesinde, ekibin geri bildirim toplaması, bunları uygulaması ve bir sonraki tekrarı mümkün olduğunca ucuz ve hızlı bir şekilde üretmesi sağlandı. Hatta bazen bir gün içinde birden fazla tekrar üretilebildi. Bu tasarımların gücü, titreşim test teçhizatı üzerinde saatlerce yapılan testlere dayanabildi. Bu sayede ekibin moral ve motivasyonunu yüksek tutulurken, üretim iş akışları düzenlenince zamandan ve paradan tasarruf edilmesine yardımcı oldu.

Entegre Üretim

Bugün, Quad Lock’un üretim tesisinden milyonlarca uluslararası müşteriye ürün dağıtılıyor. Eklemeli üretim teknolojisi artık Quad Lock’un tasarım, prototip oluşturma ve üretim süreçlerine tamamen bütünleşmiş halde. Bu da otomobiller, koşucular, hatta evlerin veya ofis binalarının iç duvarları için montaj çözümleri ile ürün yelpazesini genişlettiği için şirkete büyük fayda sağlıyor.

Kaynak: Ultimaker