1

Elegnano: Genç Moda Tasarımcısından Ayakkabı Markası

Moda tasarımcıları ve 3D printing arasında ince bir çizgi bulunuyor. “Bir ayakkabının tamamını 3B yazıcıda üretmek” fikri kimi zaman ortaya çıkan modelin ergonomi açısından yetersiz kalmasına neden oluyor. Optimal tasarım; 3B baskı, sanat anlayışı ve ergonomi üçlüsünün uyumundan geçiyor.

 

 

Belçikalı genç moda tasarımcısı  Katrien Herdewyn, 3B yazıcı kullanarak ürettiği ayakkabıların arkasındaki başarı formülünü işte böyle tanımlıyor. Katrien bir moda tasarımcısı olmasına karşın; daha önceleri mühendislik, malzeme bilimleri ve nanoteknoloji alanlarında geçmişi bulunan bir sanatçı.  

2014’te kurduğu ayakkabı markası Elegnano, Hollanda, London, Paris ve Belçika’da düzenlenen sergiler tarafından yoğun bir ilgiye maruz kalıyor. Bu yoğun ilginin nedeni kendi deyişiyle, geleneksel İtalyan zanaati ile 3B baskı teknolojisini birleştirmesinden geliyor.

 

 

Ürettiği ayakkabı modellerine baktığınızda sıra dışı bir şeyler olduğunu anlıyorsunuz. Sanatsal açıdan ilgi çekici ürünler üreten Katrien, ergonomiden taviz vermiyor. Kendisi, ayakkabıların gerçekten giyilebilir olmasını istiyor. 3B yazıcıları “akıma” kapılıp kullanmak yerine, yaratıcılık konusunda avantaj sağlamak için kullanmamız gerektiğini söylüyor.

Genç tasarımcı, üretim sürecinde 3B baskı servisi i.materialise ile işbirliği içinde çalışırken, ayakkabılarında kullandığı kaliteli deriler için ise İtalyan deri tedarikçileri ile çalışıyor.

Ürettiği ayakkabıları birçok ödüle layık görülen Katherine “Geleceğin burada olduğuna inanıyorum.” diyor.

 

 

 

 

Yazar: Çağan Kuyucu

Kaynak: 3ders.com | ilgili içeriğe git