1

NGNY: 3D Baskı ile Üretim Maliyetlerinizi Düşürün

Dahili 3D baskı sistemlerini otomatik makinelerinin nihai parçalarının mühendislik ve üretim süreçlerine entegre eden NGNY bu sayede yılda 40.000 Euro tasarruf ediyor. Peki nasıl?

2005 yılında kurulan NGNY Devices, tekrar eden süreçlerde kullanılmak üzere makine ve otomatik ekipmanlar üreten ve tasarlayan bir şirket. Genellikle otomatik klinik laboratuvarlarda kullanılan, kan ve idrar testi ekipmanları üretiyorlar. Otomatik bu makineler, test tüplerini kategorize etme, açma, çoğaltma, yeniden kullanma, etiketleme ve işaretleme gibi görevleri yerine geitiyor. Saatte 1000 tüpe kadar kategorizasyon kapasitesi bulunan bu makineler, günde 24.000 tüp ile çalışıyor.

Tıbbi ekipman üreten NGNY otomatik makine parçaları için 3D baskıdan yararlanıyor.

NGNY müşteri ihtiyacına göre özelleştirilmiş ve farklı amaçlara yönelik makineler üretiyor. Bu nedenle, sürekli olarak yeni parça ve özellik tasarımı üzerinde çalışan şirket için tasarım, prototipleme ve üretim süreci oldukça kritik öneme sahip. NGNY 3D baskı sistemini iç kaynaklarına dahil ederek, üretilecek her makinede yeni parçaların geliştirme, test ve üretim süreçlerini kontrol altına alabildi.

NGNY 3D baskı süreçleri.

Dahili 3D Baskının Sağladığı Tasarruf Kayda Değer

NGNY ekibi eklemeli üretimi iş süreçlerine dahil etmeden önce, her yeni tasarım adımını tasarladıktan sonra dış tedarikçilere işlemeye gönderiyordu. Oldukça yavaş ve maliyetli olan bu süreç parça başına en az 30 Euro’luk bir maliyet yaratıyordu.

Dışarıda işlenip gelen parçalar test sürecinin ardından değişiklik gerektiriyorsa, yeniden işleme sürecine giriyor ve ek maliyetler ile uzun bekleme süreleri doğuruyordu. Geliştirme sürecindeki revize ve yeniden işleme maliyetlerini göz ardı ederek, ortalama 70 nihai parçanın işlemesi makine başına 2.100 Euro alınıyor ve yılda yaklaşık 50.000 Euro maliyet hesaplanıyordu.

NGNY’nin Proje Yöneticisi Tomeu Ventayol, 3D baskı sayesinde süreçlerinde devrim yaşandığını söylüyor. Tomeu makine başına 50-100 civarında nihai parçayı toplam maliyet 100 Euro’nun altında kalacak şekilde ürettiklerini belirtiyor. Basit bir hesapla, makine başına 2.000 Euro’dan yılda toplam 40.000 Euro’luk tasarruf sağlanıyordu.

NGNY 3D baskı sayesinde ciddi oranda tasarruf sağlıyor.

İşlevsel Validasyonun ardından Nihai Parçaların Üretimi

NGNY’de süreç parça geliştirme ile başlayıp amaca yönelik olarak PLA veya PA malzemeler ile üretim ve ardından test aşamalarıyla devam ediyor. Yinelemeli bir süreçte, tasarımcılar orijinal ölçüler üzerinde ufak değişiklikler yaparak elde edilmek istenen ve gerekli mekanik özellikleri taşıyan parçalar tasarlıyor.

Amaca yönelik özelleştirilmiş makine parçalarının üretiminde 3D baskının rolü çok önemli.

Bu sürecin son adımı, yeni parçaların üretilen makineye dahil edilmesi oluyor. En uygun tasarımı bulduktan sonra, Sigma 3D yazıcılar ile nihai parçaların çoğu üretiliyor. Şirket CEO’su Joan Viladomat’ın belirttiği üzere 3D baskı ile her seferinde mükemmel sonuçlar elde ediyorlar ve bu sürece duyulan güven artıyor

NGNY örneğinde, 3D baskı sistemlerini iş süreçlerine dahil etmenin sağladığı maddi faydayı ve diğer avantajları aktarmaya çalıştık. Siz de maliyetleri düşürmek, uzun bekleme sürelerini ortadan kaldırmak, işleri hızlandırmak ve kontrolü ele almak istiyorsanız işletmeniz için uygun 3D baskı çözümleri hakkında 3Dörtgen‘den bilgi alabilirsiniz. 3D yazıcı filamentleri ve daha birçok konuda bilgi almak için 3Dörtgen Blog‘u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: BCN3D