Home inceleme 3D Yazıcılar ile Medikal İnovasyon: Biohenge

3D Yazıcılar ile Medikal İnovasyon: Biohenge

3D Yazıcılar ile Medikal İnovasyon: Biohenge
image_pdfimage_print

17 biyomedikal mühendis ve 2 doçentin ortak çabası ile Afyonkarahisar’da kurulan Biohenge, 2018 yılından beri birçok yeni doğan yoğun bakım ünitesi sahibi hastaneler için %97’lik yerlilik oranı ile TPN Compounder ve Lipid cihazları gibi medikal sektörün ihtiyacını karşılayacak ürünler geliştiriyor.

Yeni doğan yoğum bakımdaki prematüre bebeklerin ve damar yolundan beslenen yetişkinlerin günlük besin ihtiyaçlarını, doktorlar tarafından özel olarak hazırlanan dozlarda karşılayan bir sistem olan TPN compounder, Biohenge’in en önemli ürünlerinden sadece biri.

Amaçları ülkemizin sağlık sorunları için dışa bağlılığını azaltmak olan Biohenge’in kurucularından Aydın Coşkun ile 3 boyutlu yazıcıların firmaya nasıl ve hangi yönlerde katkı sağladığı hakkında konuştuk.

3B yazıcıların kullanım süreci

Aydın Coşkun’a göre prototip üretimi, şirketin Ar-Ge alanında büyük bir önem arz ediyor.  Dolayısıyla 3 boyutlu baskı sürecinden verim almak için titiz bir çalışma süreci işliyor.

Biohenge çalışanları 3 boyutlu modelleme süreci için katı modelleme programı Solidworks’u kullanılıyor. Gerekli kalınlık ve dolgu yoğunluğu gibi ayarları ise Ultimaker Cura programı üzerinden yaptıktan sonra Ultimaker 3 boyutlu yazıcılar aracılığı ile test edilebilir prototipler üretiliyor. Tasarımların kontrolü, uygunluk testleri ve bunun gibi konularda 3 boyutlu yazıcıların önemli oranda hız ve maliyet avantajı sağladığına değinen şirket yetkilisi, geliştiren cihazların birçok iç parçasının neredeyse tamamının 3 boyutlu yazıcılarda üretildiğini de ekliyor.

Geleneksel yöntemler ve 3B yazıcılar

Şirket kurulduğu ilk aylarda geleneksel yöntemler kullanarak prototip ihtiyaçlarını gideriyordu. Ancak bu yöntemler aciliyeti olan parçaların temin edilmesini oldukça geciktiriyordu. Bununla kalmayıp ciddi maliyetler ortaya çıkarıyordu. Biohenge bünyesinde bulunan 3 boyutlu yazıcılar sayesinde üçüncü bir şirketle çalışma zahmeti tamamen ortadan kalkmış oldu. Dolayısıyla üretimde hız ve verimlilik kaçınılmaz oldu.

Çoklu 3D Yazıcı Sistemi Ultimaker Print Farm

Katmanlı üretim teknolojilerine yatırım yapmanın mantıklı olduğuna karar veren Biohenge, hız gerektiren prototip ve son kullanıcı üretimleri için hem kaliteli sonuç almak hem de finansal açıdan erişilebilir 3 boyutlu yazıcı arayışlarının sonucu olarak Ultimaker ile tanıştı.

Şirket bünyesinde, üç adet Ultimaker 2+ ve bir adet Ultimaker 3 Extended ve bir adet Raise3D N2+ olmak üzere beş 3 boyutlu yazıcı bulunduruyor. Biohenge, 3 boyutlu yazıcılarla oluşturduğu print farm sistemi ile dijital üretime geçişi hızlandırarak ek maliyetler oluşturmadan zaman ve maliyet avantajı sağlıyor.

Ücretsiz Danışmanlık Hizmetimizden Faydalanın

Türkiye’de ve dünyada binlerce üretici, sanayici, mimar, tasarımcı projelerini bir sonraki aşamaya daha hızlı getirmek, prototiplemede maliyet avantajı sağlamak, pazarlama iletişimini güçlendirmek için 3 boyutlu yazıcıları kullanıyor.

Bize ulaşın, uzman takımı arkadaşlarımız 3D yazıcı teknolojisini işinize nasıl entegre edebileceğiniz ile ilgili bilgi versin. 

3Dörtgen Hakkında

Eylül 2013’ten bu yana İstanbul Çamlıca’da 3 boyutlu yazıcı satışı, 3 boyutlu baskı, tarama, tasarım ve kafe hizmeti sunan dünyanın ilk 3 boyutlu yazıcı konsept mağaza ve kafesi olan 3Dörtgen, Ultimaker, Raise3D, BCN3D, Calibry 3D Scanner, Creality, colorFabb, Filamentum gibi dünyanın önde gelen 3 boyutlu yazıcı, tarayıcı ve hammadde markalarının Türkiye partnerliğini üstlenmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.