3D Baskı Durumu Raporu Yeşil Vadediyor
image_pdfimage_print

Fransız imalat hizmeti sağlayıcısı Sculpteo, yıllık 3D Baskı Durumu Raporu’nun sekizinci baskısını yayınladı

Bu yılki analiz, üreticilerin 3D baskının eko-faydalarına ilişkin görüşlerine odaklandı. Katkıda bulunanların yaklaşık %41’i, teknolojinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olduğu konusunda hemfikir. Benimseme engelleri, maliyet ve endüstrinin geleceği gibi diğer konuların yanı sıra, ankete katılanların yaklaşık %63’ü hurda parçaları yeniden kullanmanın yollarını aradıklarını söylediği için geri dönüşüm konusunda da görüşlerini dile getirdiler. 

Bu yıl, endüstrinin tüm sektörlerini ilgilendiren ve bizim de büyük bir zorluk olarak gördüğümüz bir konuyu vurgulamaya karar verdik: sürdürülebilirlik. Bu teknolojinin çok parlak bir geleceği olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum ve 3D baskının geleceğine kendi katkımı yapabildiğim için gurur duyuyorum.

Sculpteo’nun CEO’su Alexandre D’Orsetti.

3D baskının durumunu inceleme 

Sculpteo, her yıl bir anket yoluyla endüstri verilerini topluyor. Ardından bunları analiz ederek 3D baskıdaki temel eğilimleri vurgulamak için kullanıyor. Firmanın 2022 anketine katılan 1.000’in biraz altında, %63’ü Avrupa’dan, %23’ü ise ABD’den geldi. Rapor ayrıca, üst düzey yöneticilerin, mühendislerin ve tasarımcıların teknolojiyi kullanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve olgunluk seviyesinin “sektör genelinde arttığını” ortaya koydu. 

Aslında, katkıda bulunanların çoğu artık 3D baskıyı başlı başına bir üretim aracı olarak görüyor. “Uzman Kullanıcılar” olarak adlandırılanların yaklaşık %40’ı teknolojiyi kısa seri üretim çalışmaları gerçekleştirmek için kullandıklarını ve bu üreticilerin %18’i bunu seri üretim için kullandıklarını söyledi. Başka yerlerde, ankete katılanların %47’si mekanik parçalar oluşturmak için 3D yazıcıları kullandıklarını, %28’i ise bunları tüketim malları üretmek için kullandıklarını söyledi. 

Sürdürülebilirlik cephesinde, %40’ı daha sürdürülebilir üretim yöntemleri ve malzemeleri istediğini kabul etti. Ancak rapor, 3D baskının bu alanda bir etki yarattığını gösteren sonuçlar ortaya koydu. Ankete katılanların %61’i, teknolojinin ana faydasının talep üzerine üretim olduğu konusunda hemfikir. 

Sculpteo’nun Üreticilerin 3D baskı hedeflerine ilişkin State of 3D Printing Raporundan elde edilen veriler.

Sculpteo’nun araştırmasından ortaya çıkan bir diğer önemli trend, eklemeli imalatın potansiyeli hakkında kullanıcı pozitifliğiydi. Ankete katılanların %84’ü teknolojinin geleceği konusunda iyimser olduklarını söylerken, katılımcıların %58’i teknolojinin ileriye dönük daha geniş imalat dünyasında önemli bir rol oynayacağına dair ‘çok iyimser’. 

Şu anda, ankete katılanların %24’ü, ürün yinelemesini hızlandırmak için 3D baskı kullanıyor. Sırasıyla %14 ve %11 ile parça optimizasyonu ve üretim esnekliği sonraki en popüler uygulamalar olarak geliyor. Teknoloji olarak, toz yatağı füzyonu (PBF) ve endüstriyel kaynaşık biriktirme modellemesi (FDM) de %12 ile en yüksek kullanılan süreçler oldu, ancak daha fazlası (%49’a karşı %23) ikincisini şirket içinde kullanıyor. 

Anket, üreticilerin 3D baskının sürdürülebilirlik faydaları konusunda olumlu olduklarını bulmanın yanı sıra, sonuçta %35’inin bundan en iyi şekilde yararlanmak için daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu ortaya koydu. İyileştirmeye ihtiyaç duyduğu belirlenen diğer alanlar arasında ham madde ve yazılım yer alıyor. %35’i daha özel malzemeler talep ediyor ve %31’i yazılım ilerlemelerinin daha fazla uygulamanın kilidini açabileceği konusunda hemfikir. 

Sculpteo’nun Üreticilerin 3D baskı harcama alışkanlıklarına ilişkin State of 3D Printing Raporundan elde edilen veriler.

3D baskı içgörüleri için araştırma

Sektördeki en son trendleri ortaya çıkarmak amacıyla anketler yapan tek kişi Sculpteo değil. 3D Printing Industry’nin kendi Resin State 3D Printing Anketi sonuçları Haziran ayında yayınlandı. Bunlar, üreticilerin satın alma kararları verirken ürün bulunabilirliğine ve açık malzeme sistemlerine öncelik verdiğini gösterdi. 

Geçmişte, Eklemeli Üretimde Sektör Becerileri Stratejisi veya ‘SAM’ Projesi, daha iyi eğitim verilmesine yardımcı olmak için tasarlanan 3D baskı iş gücü anketleri yapıldı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Tercihlerime bağlı olarak 3dörtgen'den e-posta almayı kabul ediyorum.